KAportal Istraživanje o cijenama nekretnina - u Karlovcu prosjek 762 eura po kvadratu, najskuplji Dubrovnik, najjeftiniji Vukovar | Karlovački informativni web portal

Istraživanje o cijenama nekretnina – u Karlovcu prosjek 762 eura po kvadratu, najskuplji Dubrovnik, najjeftiniji Vukovar

Istraživanje najvećeg domaćeg internet oglasnika Njuškalo o cijenama nekretnina za mjesec travanj ovog puta nije obuhvatilo županije, već samo veće hrvatske gradove.

Od njih, najskuplje su nekretnine u Dubrovniku – prosječno čak 3466 eura po kvadratu, a najjeftinije u Vukovaru – samo 425 eura po kvadratu. Isto vrijedi i za trendove, jer u Dubrovniku je daleko najveći porast cijena (12,38%), dok je u Vukovaru najveći pad (9,58%) u odnosu na travanj prošle godine. No, dok je Dubrovnik u pozitivnim trendovima usamljen, gotovo isti pad cijena kao Vukovar doživio je i Bjelovar.

I Karlovac je među gradovima u kojima su cijene nekretnina u odnosu na travanj 2016. godine pale, ali znatno blaže, oko 2,4%. Konkretnije, prosječna cijena kvadrata u oglašenim nekretninama u Karlovcu trenutno iznosi 762 eura, dok je u travnju prošle godine bila 781 euro. Unatoč padu, Karlovac se zapravo “učvrstio” na 11. poziciji – prošle godine blizu su bile cijene u Slavonskom Brodu, no tamošnje su cijene nekretnina doživjele velik pad.

KAportal.hr

 

  • Odgovori