KAportal U nedjelju ispred Kauflanda prosvjed protiv rada nedjeljom - organizira ga Lista za radnički Karlovac | Karlovački informativni web portal

U nedjelju ispred Kauflanda prosvjed protiv rada nedjeljom – organizira ga Lista za radnički Karlovac

Predizborna kampanja se sve više zahuktava pa su se aktivireale i političke snage na lijevom spektru, točnije Lista za radnički Karlovac.

Kako su najavili, sutra će na Trgu Josipa Broza Tita, ispred glavnog ulaza u Kaufland predstaviti svoju listu za lokalne izbore, no svakako bi zanimljiviji mogao biti događaj koji najavljuju za nedjelju, na istom mjestu s početkom u 12 sati.

Tada će, naime, održati prosvjed za neradnu nedjelju u svim trgovačkim centrima u Karlovcu.

  • – Smatramo da je izrabljivanje radnica u trgovačkim centrima neizdrživo i da je nužno skraćenje radnog vremena.

    Neradna nedjelja je prvi konkretni korak u tom smjeru. U usporedbi sa svojim austrijskim kolegama, hrvatske radnice i radnici odrađuju svaki tjedan još jedan besplatno. Dugogodišnje ignoriranje ovih radničkih problema samo je dosljedno ponašanje postojeće lokalne politike koju radnički problemi i potrebe ne zanimaju. Ta se praksa mora zaustaviti, kažu aktivisti Za radnički Karlovac, odnosno u njezino ime Dimitrije Birač.

    Pozivaju sve zainteresirane i sve one koje se protive postojećoj situaciji u Karlovcu da se pridruže na prosvjedu. Smatraju da ljudi iz Karlovca svakodnevno odlaze jer vide da njihove probleme lokalna politika ni ne pokušava riješiti.

    KAportal.hr

  • Odgovori