KAportal Ne podržavate legalizaciju marihuane? Nakon ovog ćete možda promijeniti mišljenje | Karlovački informativni web portal

Ne podržavate legalizaciju marihuane? Nakon ovog ćete možda promijeniti mišljenje

Kontroverzna biljka posjeduje protuupalna i antibakterijska svojstva koja mogu pomoći ljudima s kožnim oboljenjima. 

Mnoge zemlje počele su zagovarati legalizaciju zelene biljke, a liječnike sve više zanima njen učinak na zdravlje i u kojim je sve medicinskim sferama mogu koristiti. U istraživanjima se znanstvenici fokusiraju najviše na druge komponente, osim THC-a, u travi.

Kanabidiol (CBD), kanabikromen (CBC), cannabigerol (CBG) i kanabinol (CBN) ne čine čovjeka ‘napušenim’, ali djeluju na poboljšanje psorijaze i ekcema koji muče ogroman dio populacije.

 • Ekcem je stanje kože pri čemu nas koža intenzivno svrbi, suha je, crvena i peruta se. Može iskočiti bilo gdje na tijelu pa tako i na licu, a čak 15 milijuna ljudi bori se s ekcemima samo u Velikoj Britaniji. 

  (FOTO: Thinkstock)

  Za ovu bolest nema lijeka, već samo tretmani koji ublažavaju simptome. Međutim, takva sredstva s kortikosteroidima ne možemo nanositi često. 

  Marihuana bi mogla biti prirodna alternativa kojom bi se ublažilo crvenilo i suhoća kože.

  Komponentu marihuane, CBD, koja bi to omogućila Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je bezopasnom i nemogućom za zloupotrebu. 

  Nažalost, stigma i kruti zakoni i dalje onemogućavaju znanstvenicima da u potpunosti istraže ‘travu’ kako bi iskoristili sav njen potencijal. 

  Životistil.rtl.hr

 • Odgovori