KAportal Ne može jače od ovog: Nikada u životu nije položio vozački ispit, a uzeli mu vozačku na godinu dana?! | Karlovački informativni web portal

Ne može jače od ovog: Nikada u životu nije položio vozački ispit, a uzeli mu vozačku na godinu dana?!

foto ilustracija – Pixabay.com

Muškarac u dobi od 40 godina 19. veljače prošle godine Audijem A3 vozio je Petrakovim Brdom, kada ga je nešto poslije 4 sata pokušao zaustaviti policajac PP Duga Resa. Imao je svjetleći izraženi znak “stop-policija”, a na sebi je imao flourescentni prsluk, smatrao je da je dovoljno vidljiv vozaču koji je trebao shvatiti da ga želi zaustaviti. Umjesto da stane na kočnicu, vozač je u neposrednoj blizini stisnuo gas, te protutnjao kraj njega. On nije krenuo u potjeru, već se odlučio za manje uzbudljivu varijantu – zapisao je broj registracijskih oznaka, te je potragu za vozačem nastavio u postaji.

Utvrdio je vlasnika te mu dostavio dopis tražeći da se ovaj izjasni tko je kobne noći upravljao njegovim vozilom. On je to i učinio. Provjerom su utvrdili da 40-godišnjak koji je vozio auto nikada nije položio vozački ispit. Prekršajnom sudu u optužnom prijedlogu tako je dostavljen opis još jednog prekršaja.

Prekršajni sud ovih dana mu je odrezao 12.000 kuna kazne, od toga 4.000 kuna zbog nezaustavljanja vozila na znak “stop-policija”, a ostatak zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole. Osim toga, određena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije. Kako mu ne mogu uzeti vozačku jer je nema, ova će se mjera primjeniti u trenutku kada je bude imao, ako ikada položi vozački ispit.

  • KAportal.hr

  • Odgovori