KAportal Natječaj za direktora Zelenila poništen zbog greške stručnih službi - Nisu navele sve uvjete iz Izjave o osnivanju tvrtke, samo zakonske | Karlovački informativni web portal

Natječaj za direktora Zelenila poništen zbog greške stručnih službi – Nisu navele sve uvjete iz Izjave o osnivanju tvrtke, samo zakonske

Natječaj za izbor direktora Zelenila poništen je zbog greške stručnih službi koje su u traženim uvjetima navele samo zakonske, ne i one iz izjave o osnivanju tvrtke.

– Zakonom o trgovačkim društvima propisani su opći uvjeti za imenovanje uprave (direktora) trgovačkog društva, dok su Izjavom o osnivanju trgovačkog društva pobliže opisani uvjeti za imenovanje direktora. Kako u raspisanom natječaju greškom stručnih službi nisu bili u potpunosti navedeni uvjeti za direktora trgovačkog društva sukladno Izjavi o osnivanju, već samo uvjeti koje propisuje Zakon o trgovačkim društvima, natječaj se morao poništiti, odgovoreno nam je jučer iz Grada.

Danas je to ponovio i gradonačelnik Damir Mandić.

  • – Razlog poništavanja je što su stručne službe zanemarile, zaboravile činjenicu da smo unatrag godinu dana promijenili Izjavu o osnivanju trgovačkog društva i to zbog nejasnoća koje su se javljale prošle godine; oni su raspisali natječaj prema staroj izjavi. To je razlog zašto je natječaj poništen. Mogu se samo ispričati u svoje ime, a nisam kriv, izjavio je Mandić.

    Pojasnio je kako je natječaj morao biti raspisan sukladno novoj Izjavi, a ona je obuhvatila, sukladno zakonu, sve ključne elemente. Upitan zašto onda nije svojevremeno poništen natječaj za direktora Mladosti, u kojem tekst također nije bio usklađen s Izjavom o osnivanju, rekao je da se ne radi o istoj stvari.

    – Nije slična stvar; pročitajte jednu i drugu izjavu pa ćete vidjeti da je sada preciznije i, u konačnici, da smo i poslušali sugestiju političkog aktivista Nikole Badovinca da taj dio preciziramo, da nema nikakvih nejasnoća.

    Osim što je poništio natječaj objavljen 6. rujna, Nadzorni odbor Zelenila je na sjednici 7. rujna odlučio i da se raspisuje ponovni natječaj za izbor i imenovanje direktora. U njemu, kao i u poništenom, stoji da kandidat za direktora mora imati završen najmanje preddiplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski studij ili stručni studij s kojim je izjednačena najmanje viša stručna sprema stečena prema ranijim propisima iz područja prirodnih i društvenih znanosti, ali je sada dodano i tehničkih znanosti i interdisciplinarnih područja znanosti.  Inače, otvoren je do 21. rujna.

    KAportal.hr

  • Odgovori