KAportal Nastavljen velik porast broja posjeta Starom gradu Dubovac, više posjetitelja imao i muzej, a Karasova galerija manje | Karlovački informativni web portal

Nastavljen velik porast broja posjeta Starom gradu Dubovac, više posjetitelja imao i muzej, a Karasova galerija manje

Nastavljen je strelovit porast broja posjeta Starom gradu Dubovac. Ukupno gledano, sigurno je da kulturno-povijesno izuzetno vrijedna karlovačka gradina zaslužuje i još veći broj posjetitelja te da treba stremiti i daljnjem rastu, ali nepobitno je da je posljednjih godina rast bio zaista velik. Naime, sve do 2010. godine Stari grad Dubovac posjećivalo je ispod 1000 turista godišnje – te godine bilo ih je 876. Potom je krenuo postepen rast sve do 3.864 posjetitelja 2015. godine.

Potom je u 2016. godini zabilježen ogroman porast gostiju, bilo ih je 9.336, a s tim se trendom nastavilo i u 2017. godini, na kraju koje je Stari grad Dubovac imao ubilježenih 13.036 turističkih posjeta, odnosno čak 40% više nego godinu prije. Pritom treba dodati kako je Stari grad Dubovac službeno otvoren za goste u razdoblju od 1. travnja do 30. rujna, no interesa je bilo i izvan tih termina, kada je posjeta Branič kuli također moguća, ali samo za organizirane grupe i uz prethodnu najavu. Dakako, spomenuta brojka ona je koja se odnosi na posjetitelje Branič kule i izložbe, bilo je i mnogo onih koji su Stari grad Dubovac posjećivali zbog restorana i vidikovca, a čiji točan broj nije moguće evidentirati.

Znatno veći broj posjetitelja u 2017. godini zabilježio je i Gradski muzej Karlovac. Posjetilo ga je 7.476 ljudi, dok je godinu ranije eksponate karlovačkog muzeja razgledao 4.421 posjetitelj.

  • Potpuno zadovoljstvo ipak donekle kvari podatak o manjem broju posjetitelja Galeriji Vjekoslav Karas. Dok su u 2016. godini tamošnje izložbe posjetila 4.102 posjetitelja, u 2017. brojka posjetitelja pala je na 3.375.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Svaka pohvala i velika podrška muzeju, posebno Starom gradu Dubovcu sve lijepo, uređeno, restoran prekrasan usluga odlična, a menu za svaku pohvalu.., nastavite tako. Samo kad se uredi Primorska ulica koja je grozna po svakom pitanju to će biti to…

    Odgovori