KAportal Nastavlja se (i širi) "Okupacija Radićeve", prva ovogodišnja priredba već u petak uz bend, izložbu, slikara i priču | Karlovački informativni web portal

Nastavlja se (i širi) “Okupacija Radićeve”, prva ovogodišnja priredba već u petak uz bend, izložbu, slikara i priču

Građanska akcija “Okupacija Radićeve”, koja za cilj ima oživljavanje nekada središnje gradske ulice i žile kucavice Karlovca, Radićeve ulice, nastavlja se i ove godine. Tijekom prošle godine, isključivo vlastitim sredstvima i uz podršku volontera, u Radićevoj ulici održano je 20-ak večernjih događanja s koncertima, izložbama fotografija, slikanjem uživo, uličnim performansima i slično. Sve je zaključeno desetodnevnim “Danima Radićeve”, koje je posjetilo oko 5.000 građana.

 

I ove godine u planu su brojne inicijative u Radićevoj ulici, bit će više specijaliziranih odnosno tematskih večeri, kao i projekata koji će se odvijati tijekom cijelog dana, a u program će se uključiti i drugi dijelovi ulice, kao npr. područje oko “Putnika” i slično.

 

Prva ovogodišnja manifestacija na rasporedu je ovog petka, 3. ožujka, s početkom u 20 sati. Posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija mladih autora iz Nizozemske, iz udruge Team Sterk iz grada Almelo. Svirat će karlovački bend Carlstadt Acoustic Trio (gitaristi Martin Vlašić i Goran Valentić, pjevačica Zrinka Luketić), a tijekom večeri svoje novo djelo stvarat će mladi slikar Martin Bosiljevac. Svi posjetitelji Radićeve dobit će na poklon kratku priču Tally Rayne Adams: “Kratka priča o Petru”.

  • Plan je tijekom godine održavati minimalno 2-3 događanja mjesečno u Radićevoj ulici, a u ljetnim mjesecima i puno češće. Uz već uobičajene “okupacijske” večeri i “Dane Radićeve”, u planu su tematske večeri i dani kao “Radićeva osamdesetih”, “Dan balona”, “Kulturne večeri kod Putnika” i slično.

    KAportal.hr

  • Odgovori