KAportal Cijela Hrvatska divi se podvigu trojice ronioca HGSS-a: Nasip na Uni spasila su trojica hrabrih Dugorešana FOTO, VIDEO | Karlovački informativni web portal

Cijela Hrvatska divi se podvigu trojice ronioca HGSS-a: Nasip na Uni spasila su trojica hrabrih Dugorešana FOTO, VIDEO

Cijela Hrvatska danas priča o trojici Dugorešana koji su u potpuno nemogućim uvjetima s temperaturom vode od samo sedam stupnjeva i nikakvom vidljivosti spriječili urušavanje nasipa kod Tanca na Uni. U vodi su proveli dva sata, prijetilo im je i pothlađivanje, ali oni nisu izašli sve dok nisu bili sigurni da je posao završen.

Mediji navode da se radilo o akciji tri ronioca iz Karlovca uz jednog člana Kluba podvodnih aktivnosti Vodomar, što načelno jest točno, no još je točnije da su sva trojica Dugorešani, pa red je da ih netko prozove imenom i prezimenom: Romano Mužak, Marin Božičević-Rizo i Nikica Spudić.

Oni su razvukli deset cerada dugih deset metara i širokih četiri metra sa strane nasipa izloženog vodi te su tako ojačali nasip i zaustavili prodiranje vode i moguće potpuno urušavanje ceste. Nakon toga ronioci su se uputili kilometar dalje kako bi na još jednoj kritičnoj točki pripremili moguću sanaciju, naveli su u HGSS-u.

  • KAportal.hr

    foto/video HGSS i Marin Božičević-Rizo

     

  • Odgovori