KAportal Neka naselja na području Slunja bez vode i javne rasvjete, HNS se u predizbornom zanosu sjetio i tih građana | Karlovački informativni web portal

Neka naselja na području Slunja bez vode i javne rasvjete, HNS se u predizbornom zanosu sjetio i tih građana

HNS-ovci u Slunju

– Nevjerojatna je činjenica da postoje na području Slunja županijske ceste koji nisu asfaltirane i da su bez javne rasvjete, kao i kućanstva koja još nemaju pitku vodu, nego idu i više od jednog kilometra do vode, kazala je HNS-ova kandidatkinja za županicu koja se u svom predizbornom zanosu sjetila i Slunja i Slunjana.

Kako nam javljaju iz HNS-a, ona je zajedno s kandidatom za gradonačelnikom Đanlukom Obrovcem jučer obišla ovaj gradić.

– Drugi problem o kojem smo s građanima pričali je nedovoljno obrazovnih programa u njihovoj srednjoj školi zbog kojih učenici odlaze u srednju školu u Karlovac. Prometna povezanost je skoro nikakva i djeca moraju biti u iznajmljenim stanovima i u učeničkim domovima. Grad Slunj mora biti centar za srednjoškolce za područje Slunja, Rakovice, Cetingrada, Krnjaka, Saborskog i nekih još općina. Županija je ta koja je morati naći rješenje za drugačije i šire obrazovne programe, kako bi učenici u Slunju ostajali barem za vrijeme obrazovanja, kaže Novaković Matanić.

Razgovarali su i o staračkim domovima, te kaže da je uvidjela potrebu da otvori županijske staračke domove u Slunju i Ogulinu, kao i jedan hospicij koji će pokrivati cijelu Karlovačku županiju.

KAportal.hr

  • Odgovori