KAportal Napuštena škola u Loviću Prekriškom dobila novu funkciju - postala Centar za posjetitelje poučne staze "Gdje voće zri" | Karlovački informativni web portal

Napuštena škola u Loviću Prekriškom dobila novu funkciju – postala Centar za posjetitelje poučne staze “Gdje voće zri”

Područna škola u Loviću Prekriškom na području Grada Ozlja već godinama nema učenika, na napuštena je zgrada škole, uz dodatna ulaganja, ipak dobila priliku za novi početak.

Naime, u okviru projekta Enjoyheritage otvorena je poučna staza “Gdje voće zri”, dok je u napuštenoj školi otvoren Centara za posjetitelje koji je prošlog tjedna i počeo s radom.  Grad Ozalj uključio se u ovaj projekt a kako bi, navodi se, projektnim aktivnostima omogućili bolje povezivanje i razvijanje postojeće interpretacijske infrastrukture kulturne i prirodne baštine mjesta.

– U svrhu povezivanja i očuvanja baštine te povećanja broja posjetitelja u projekt će, u školu u Loviću, biti uključeni slijedeći objekt – Crkva Sv. Križa, Crkva Sv. Lovre, Župna crkva Uskrsnuća Gospodnjeg i Crkva Sv. Franje Ksaverskog. Također, preuređenjem napuštene OŠ Lović Prekriški u centar za posjetitelje osniva se i mjesto za diseminaciju informacija o Gradu Ozlju i Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

  • Centar Lović Prekriški je opremljen info pločama, multimedijalnom opremom, namještajem, brojačem posjetitelja te će nuditi edukativne sadržaje tijekom cijele godine.

    KAportal.hr

  • Odgovori