KAportal Nakon Zvijezde, lista Naš Karlovac dala okvirni izračun uređenja sportskih terena - moguće ih obnoviti za godišnju zaradu od parkinga!? | Karlovački informativni web portal

Nakon Zvijezde, lista Naš Karlovac dala okvirni izračun uređenja sportskih terena – moguće ih obnoviti za godišnju zaradu od parkinga!?

Nakon izračuna za kompletnu obnovu infrastrukture u Zvijezdi i procjene da bi to koštalo ispod 10 milijuna eura, Nezavisna lista Naš Karlovac objavila je prijedlog za uređenje najbitnijih sportskih terena.

Radi se, naime, o uređenju košarkaškog igrališta u Šancu, atletskog stadiona na obali Korane, te tartan staze na Gradskom stadionu Branko Čavlović Čavlek koja je u očajnom stanju i već gotovo neupotrebljiva.

Po procjenama Davora Petračića i njegovog tima, atletska staza na stadionu je dakako i najveći zahvat koji bi obuhvatio postavljanje 6.222 četvorna metra tartan tepiha. Ova je podloga vrlo skupa pa bi uz stazu i njezino postavljanje, te iscrtavanje linija ovaj posao koštao oko 2,2 milijuna kuna.

  • S rubnjacima, asfaltom, tartan asfaltom i crtanjem linija, po procjeni Našeg Karlovca, obnova atletskog stadiona namijenjenog rekreaciji građana stajao bi ukupno 940 tisuća kuna.

    Košarkaško igralište u Šancu je najjeftiniji zahvat, radilo bi se također o njegovom “presvlačenju” tartan asfaltom a to bi stajalo – 165 tisuća kuna. Po procjeni Nezavisne liste – ukupna cijena je 3,3 milijuna kuna a izvor financiranja – godišnja zarada od naplate parkinga.

    KAportal.hr

  • Odgovori