KAportal Nakon podužih priprema dugoreško Stambeno gospodarstvo pripaja se tvrtki Čistoća - sve komunalne usluge na jednoj adresi | Karlovački informativni web portal

Nakon podužih priprema dugoreško Stambeno gospodarstvo pripaja se tvrtki Čistoća – sve komunalne usluge na jednoj adresi

foto ilustracija

Pripreme za spajanje dugoreške Čistoće i Stambenog gospodarstva, traju već poprilično dugo, jer je trebalo proći svu zakonom propisanu proceduru, no sad je sve pripremljeno za realizaciju ovog pripojenja.

– Procedura je bila prilično složena, no sad se provode završne radnje za spajanje, a odluku je potvrdilo i Gradsko vijeće. U tijeku je izrada revizijskog izvješća za Stambeno i potom predmet ide na Trgovački sud koji će odlučiti o datumu spajanja. Smatram da na ovu odluku nećemo morati dugo čekati, rekao je za KAportal dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

Podsjetimo, na pripajanje Stambenog gospodarstva tvrtki Čistoća krenulo se iz više razloga. Prije svega radi racionalizacije poslovanja, odnosno određenih ušteda. Tvrtka Čistoća nema Nadzorni odbor, niti će ga imati, a Stambeno ga je imalo. Po službenoj provedbi spajanja, tvrtka Čistoća preuzet će i poslove koje je do sada obavljalo Stambeno gospodarstvo.

  • Obzirom da je u planu nastavak radova na uređenju Parka dr. Franje Tuđmana, stvaranjem jedne tvrtke postojeći djelatnici Stambenog bit će preseljeni u prostorije Čistoće, a trošni prostori u kojima se nalaze, kad za to dođe vrijeme, vjerojatno će biti uklonjeni.

    Za građanstvo ovo spajanje će značiti da će sve poslove vezane za komunalne usluge, od plaćanja mjesečnih računa, do eventualnih prigovora i dogovora, moći obaviti na jednom mjestu, na adresi Kolodvorska 1. Za očekivati je da će se u budućnosti iznaći i mogućnost za uređenje dvorišnog prostora u kojem djeluju dvije najveće gradske tvrtke Komunalno i Čistoća.

    KAportal.hr

  • Odgovori