KAportal Najmlađe Karlovačke mažoretkinje osvojile pregršt medalja na natjecanju "Prvi korak" u Sesvetama | Karlovački informativni web portal

Najmlađe Karlovačke mažoretkinje osvojile pregršt medalja na natjecanju “Prvi korak” u Sesvetama

Najmlađe članice Karlovačkih mažoretkinja sudjelovale na natjecanju Prvi korak koje se ove godine održalo 15. travnja u Sesvetama. Radi se mažoret natjecanju djevojčica od 4 do 9 godina, koje svojim individualnim nastupom zadane koreografije od strane Hrvatskog mažoret saveza, nastoje zauzeti što veći broj bodova, odnosno medalju. Samo natjecanje osmišljeno je s ciljem popularizacije mažoret plesa, stvaranja navijačkog i natjecateljskog duha, kao i savladavanja treme.

Na prvenstvu je sudjelovalo 135 djevojčica iz regije Središnje Hrvatske (Karlovac, Zagreb, Jastrebarsko, Klinča Sela, Glina, Sesvete, Lekenik, Stupnik i dr.), među kojima se natjecalo i 18 djevojčica iz Karlovačkih mažoretkinja. Najmlađe djevojčice su ponovno osvjetlale obraz Karlovačkih mažoretkinja s osvojenih 10 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončane medalje. Natjecanje je prošlo uz puno zabave i smijeha, poneku suzu radosnicu, igru, puno plesa i druženja… Baš kako i dolikuje najmlađima.

KAportal.hr

  • Odgovori