KAportal Najavljujemo: Adventski susreti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu i župi sv. Martina u Hrnetiću  | Karlovački informativni web portal

Najavljujemo: Adventski susreti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu i župi sv. Martina u Hrnetiću 

ADVENTSKI SUSRETI U NACIONALNOM SVETIŠTU SVETOG JOSIPA
Conventus melici Iosephi – Josipovi umjetnički susreti u 18.30 sati

Druga adventska nedjelja/9.12.2018.
– Fides – u 11 sati
Treća adventska nedjelja / 16.12.2018.
– Paul Goodchild iz Australije – truba, Edmund Adnler Borić – orgulje
Subota trećeg adventskog tjedna / 22.12.2018.
– Zbor i instrumentalisti HRT-a, Pavao Mašić, orgulje
Organizator: Nacionalno svetište svetog Josipa Karlovac, mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta
Umjetnički voditelj: Krešimir Klarić.

ADVENTSKO BDIJENJE U ŽUPI SV. MARTINA KARLOVAC – HRNETIĆ

  • – Skupina starijih profesionalaca, obiteljskih i poslovnih ljudi koji se redovito okupljaju na mjesečne susrete u župi sv. Martina biskupa u Hrnetiću odlučili su ove godine ponovno obnoviti tradiciju karlovačkih godišnjih biblijskih bdijenja gdje se časti Božja Riječ svečano čitajući Bibliju od korica do korica neprekidno kroz 7 dana i noći. Pauze su jedino za vrijeme misnih slavlja – najavljuje don Filip Pavlović, privremeni upravitelj župe u Hrnetiću.

    Adventsko bdijenje započeti će u crkvi Hrvatskih mučenika svečanom svetom misom na blagdan sv. Lucije mučenice u 18 sati navečer. Nakon mise svečano je unošenje Biblije i izlaganje Presvetog oltarskog sakramenta, koji će biti izložen cijelo vrijeme dok traje bdijenje, tako ćemo osim čašćenja Božje Riječi imati i mogućnost euharistijskoga klanjanja te će kroz duži period po danu svećenik biti na raspolaganju za svetu ispovijed. Čitači će se izmjenjivati svakih pola sata, a redari svakih četiri sata, tako da će na kraju ova inicijativa zahvatiti više stotina volontera. Potpis svakog čitača i redara biti će upisan u Bibliju koja će se čuvati u arhivi župe Hrnetić kao uspomena na ovo bdijenje.

    – U posljednje vrijeme nam se čini da konzumističkom mentalitetu nije dovoljna činjenica da je vjernicima “ukradeno” istinsko slavlje Božića, gdje je Kristovo rođenje zasjenjeno pretjeranim kupovanjem, a da ne spominjemo činjenicu da Božićne reklame i ukrase netko stavlja već nakon Svih svetih i Dušnog dana, nekako se osjeća da taj isti konzumistički mentalitet istinskom vjerniku želi “ukrasti” i vrijeme Došašća kao vrijeme priprave za Božić ali i vježbanje vjernika da istinski dočeka Krista o njegovu ponovnom dolasku – kaže don Pavlović.

    Bdijenje će završiti svečanom svetom misom 19. prosinca u 18 sati u crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiću.

    KAportal.hr

  • Odgovori