KAportal Nacionalni park Plitvička jezera stipendira učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima | Karlovački informativni web portal

Nacionalni park Plitvička jezera stipendira učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima

– Suradnja Nacionalnog parka Plitvička jezera s Ugostiteljsko-turističkom školom iz Korenice dobar je primjer kako javna ustanova brine o budućim kadrovima. Stoga apeliram na predstavnike drugih ustanova, kojima je to primjenjivo, da pokušaju na ovakav način osigurati dostupnost budućih kadrova, kazao je ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić na Plitvičkim Jezerima, za potpisivanja sporazuma o suradnji i stipendiranju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima

Sporazum su potpisali Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera i Šimo Pavlović, ravnatelj Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice.

Kovačević je istaknuo da suradnja sa Srednjom školom Plitvička jezera predstavlja povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu i mogućnost zapošljavanja, što rad u turizmu čini dugoročno održivim. Stipendiranje učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima (kuhar, konobar, slastičar i hotelijersko-turistički tehničar) rezultirati će selekcijom najboljih kandidata koji će nakon završene škole nastaviti s radom i usavršavanjem u NP Plitvička jezera.

  • Pavlović je naglasio da je Srednja škola Plitvička jezera škola s dugogodišnjom tradicijom i kvalitetnim obrazovnim programima turističko-hotelijerskog smjera, te da će NP Plitvička jezera u njoj imati kvalitetnog partnera.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori