KAportal Na Rakovcu ostavljeni štenci koji bez majke ne mogu preživjeti - volonteri traže zamjensku mamu ili vlasnika da se javi pa ga neće kazneno goniti! | Karlovački informativni web portal

Na Rakovcu ostavljeni štenci koji bez majke ne mogu preživjeti – volonteri traže zamjensku mamu ili vlasnika da se javi pa ga neće kazneno goniti!

Nevjerojatnu ljudsku bešćutnost ponovo imamo priliku vidjeti na djelu, no ovog puta onaj koji je tako postupio, možda i iz neznanja, ima priliku reagirati i pomoći da šest nevinih bića ipak preživi.

Kako nam je javila Snježana Neuhold iz karlovačke udruge za zaštitu životinja Mijau, na Rakovcu je ostavljeno šest tek okoćenih crnih štenaca koji još nisu niti progledali, a bez svoje mame nemaju gotovo nikakve šanse da prežive. 

Kako je udruga objavila na svojoj Facebook stranici, neka se ta osoba hitno javi i preuzme štence da ih njihova mama othrani, a oni će pomoći kasnije udomiti ih i platiti kastraciju kujice. Ako to napravi neće ga kazneno goniti.

 • – Slučaj je prijavljen policiji jer je to osuda štenaca na smrt. Ako se vlasnik ne javi, raspisati ćemo novčanu nagradu za trag koji će dovesti do njega. Policija je već obaviještena, pa sugeriramo vlasniku kujice mirni i civilizirani način da ovo riješimo, kažu u udruzi.

  Također očajnički pokušavaju naći zamjensku mamu, pa ako netko ima kujicu koja doji, neka se hitno javi na kontakt udruge Mijau preko Facebooka…

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. http://kaportal.rtl.hr/karlovac-dobio-odluku-kucnim-ljubimcima-vijecnici-dodali-obvezu-vlasnicima-kuja-da-prijave-stence/
   Kako naći vlasnika kuje?
   Rješenje je predloženo na Vijeću.
   Ovim se člankom nastoji utjecati na savijest vlasnika.
   Nekako mi se čini da je to jalov posao jer je svijet previše okrutan.

  Odgovori