KAportal Na radionici Život u pokretu naučite kako prevenirati i umanjiti posljedice sjedenja i suvremenog stila života | Karlovački informativni web portal

Na radionici Život u pokretu naučite kako prevenirati i umanjiti posljedice sjedenja i suvremenog stila života

Usred smo epidemije sjedenja. Samo vježbanje ne pomaže, već multidiciplinarni pristup. Na radionici ‘Život u pokretu’ naučiti ćete birane alate koji smanjuju, pa čak i uklanjaju posljedice sjedenja: kako zdravije sjediti, kako pametno pauzirati od sjedenja i postati produktivniji. Dugo sjedenje urušava probavu, krvotok, kvari držanje, raspoloženje pa čak i vid. S druge strane, hodanje je gotovo savršen tonik za cijeli organizam.

Doznat ćete kako postati natprosječan hodač/hodačica i kako sigurno postići te održavati preporučen broj tjednih koraka. Vjerojatno niste znali da se vaš organizam ispod sedam tisuća koraka dnevno ponaša gotovo isto kao da sjedite. Čvrsta jezgra radionice su tri najvažnije biomehaničke vježbe za snažan trup koje uklanjaju čak 90% bolova u donjim leđima. Sjedenje ne mora biti muka.

Dvije vrste dinamičkog sjedenja ostavit će manje traga u leđima. Razgovarat ćemo i o najčešćoj pogrešci u pauzi od sjedenja. Podsjetit ćemo se i preporuka za ergonomski oblikovano radno mjesto i raskrinkati pokoji mit, prvo onaj o sjedenju na lopti.

  • Osnovnim zahvatima samomasaže uklonit ćete mikrogrčeve. Možda najvažnije, otkrit ćete zašto rekreacija bez hodanja daje tek polovične rezultate. Razgovarat ćemo i o tome kako napredovati u svojoj vježbi i rekreaciji, koja god da je. Radionica će se održati u studiju Moonwalk, pod vodstvom Danijela Dubičanaca, instruktora joge, praktičara tajlandske masaže specijaliziranog za bolna stanja mišićnokoštanog sustava.

    Više informacija potražite na https://www.facebook.com/events/2094932350598675/

    KAportal.hr

  • Odgovori