KAportal Na Maloj sceni HD otvorena instalacija "Free Art Glitch #3: TV wall", večeras uz nju koncert zagrebačkih bendova No No Instigators i Neon Lies | Karlovački informativni web portal

Na Maloj sceni HD otvorena instalacija “Free Art Glitch #3: TV wall”, večeras uz nju koncert zagrebačkih bendova No No Instigators i Neon Lies

Na Maloj sceni Hrvatskog doma sinoć je postavljena multimedijalna instalacija “Free Art Glitch #3: TV wall”.

Uz instalaciju od 5. do 12. studenog provodi se umjetnička rezidencija kao i  diskurzivni, glazbeni i edukativni program. Na multimedijskoj TV wall instalaciji radili su karlovački umjetnici, djelatnici i volonteri udruge KA-MATRIX i članovi gostujuće udruge Format C iz Zagreba. U sklopu otvaranja održan je razgovor s gostujućim novomedijskim umjetnikom Jurajem Milardovićem (DAJAJDE) čiji se video radovi nalaze kao dio postova instalacije.

Dio instalacije rad je i karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams sa suradnicima, koji se može vidjeti u hodnicima Male scene Hrvatskog doma.

  • Instalacija / izložba postavljena je po cijelom prostoru Male Scene HD, a dio je “postavljen” i na ulicu ispred zgrade Hrvatskog doma. Radovi su sastavljeni od pedesetak odbačenih televizijskih uređaja, koji ovom prilikom ne primaju signale putem antene, već program – sliku kao medij umjetničkih radova – stvaraju sami rezidenti/ce i umjetnici/ce i tako kreiraju postav koji odolijeva “post-televizijskom” dobu u kojemu se publika sve više usmjerava na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok katodni uređaji kao nekadašnje centralno sredstvo informiranja, edukacije i zabave cijele porodice odlaze u drugi plan.

    Večeras na Maloj sceni osim razgledavanja izložbe svi posjetitelji mogu uživati i u koncertu dva zagrebačka benda – No No Instigators (post punk lo-fi) i Neon Lies (synth punk darkwave), koji počinje u 22 sata.

    Događanje organiziraju KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018. i Inquiry Inc.[2018]/free_art_-_*.

    KAportal.hr

  • Odgovori