KAportal Na ljetnom EYOF-u u Bakuu Hrvatska sa 54 mlada sportaša i sportašice | Karlovački informativni web portal

Na ljetnom EYOF-u u Bakuu Hrvatska sa 54 mlada sportaša i sportašice

Nakon sarajevske zimske inačice Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), održanog u veljači ove godine, glavni grad Azerbajdžana Baku domaćin je ljetnog EYOF-a (od 21. do 27. srpnja).

Na programu ima 10 sportova: atletiku, biciklizam, gimnastiku, hrvanje (prvi put na EYOF-u), judo, košarku, plivanje, odbojku, rukomet i tenis. Sudjelovat će oko 3600 sportaša i službenih osoba iz pedeset država. Njima će na usluzi biti oko 2500 volontera.

Hrvatsko sportsko izaslanstvo broji 84 člana, a u toj brojci su 43 sportaša i 11 sportašica koji će predstavljati Lijepu našu na devet borilišta (samo u odbojci nemamo predstavnike). Najbrojniji su nam predstavnici dvaju momčadskih sportova – košarke i rukometa. Među naše najveće uzdanice za odličja na EYOF-u spadaju judašica Ana Viktorija Puljiz, hrvačica Iva Gerić i plivač Franko Grgić, no, velika su očekivanja i u momčadskoj konkurenciji, poglavito od mladih košarkaša predvođenih Lovrom Prkačinom.

  • Hrvatsku zastavu nosila judašica Ana Viktorija Puljiz

    Na Olimpijskom stadionu u Bakuu svečano je otvoren XV. ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF). Usvečanom mimohodu s trobojnicom u ruci predvodila ih je judašica Solinjanka Ana Viktorija Puljiz, koja je sjajnim judaškim ostvarenjima potkraj prošle i tijekom ove godine opravdala HOO-ovu Nagradu ‘Dražen Petrović’ za najperspektivniju sportašicu u državi.

    Osim po svečanosti otvorenja Igara, posebno dobro zapamtit će je domaćin koji je s četiri osvojena odličja zasjeo na vrh ljestvice država čiji su sportaši osvojili medalje. Nažalost, hrvatski predstavnici u tenisu neće po dobru pamtiti prvi natjecateljski dan. Noa Vukadin je poražen od Turčina Togana 2-6, 1-6, Nora Knežević od Njemice Steur 1-6, 1-6, Patrik Jurina od Estonca Sillastea 5-7, 2-6.

    Novi dan donosi pojedinačne mečeve 2. kola, ali i nastavak skupinskog razigravanja u konkurenciji parova. Naravno, kreću i natjecanja u drugim sportovima, dijelit će se odličja u atletici, plivanju i hrvanju. Navečer hrvatski košarkaši imaju ozbiljan test s Francuzima, dok rukometaše nakon slobodnog ponedjeljka, tradicionalno jaki Francuzi čekaju u utorak.

    Izvor HOO

  • Odgovori