KAportal Na godinu ponovo "novi koncept" Dana piva - najavio ga gradonačelnik, a otkaz Bajagi komentirao: Dok topovi pucaju, muze šute | Karlovački informativni web portal

Na godinu ponovo “novi koncept” Dana piva – najavio ga gradonačelnik, a otkaz Bajagi komentirao: Dok topovi pucaju, muze šute

Od sljedeće godine manifestacija karlovačkih Dana piva imat će posve drugačiji koncept, ustvrdio je gradonačelnik Damir Mandić odgovarajući na pitanje tko je odgovoran za cirkus koji je na nacionalnoj ali i regionalnoj razini uslijedio nakon otkazivanja koncerta beogradskom izvođaču Bajagi.

Kako je najavio, i ovaj slučaj definitivno pokazuje da se mora promijeniti koncepcija Dana piva, a kako se radi o zadnjoj godini koncesije tvrtke FEST, gradonačelnk kaže da je već odrađen niz pripremnih radnji.

– Početkom rujna oformit će se radna skupina koja će zajedno s Turističkim vijećem i drugim dionicima krenuti u definiranje novog koncepta Dana piva, dodao je Mandić.

 • Podsjetimo, Karlovčani su svakih par godina svjedoci takozvanog “mijenjanja koncepta”, no on je uglavnom isti i svodi se na nastupe hrvatskih estradnjaka i pivo u plastičnim čašama.  Dani piva su odavno prestali biti onakvi kakvi su zamišljeni, a što će donijeti taj “novi koncept” treba tek vidjeti.

  Gradonačelnik je na vijećničko pitanje Anite Bolarić iz Živog zida komentirao i otkazivanje nastupa Bajage.

  – Rekli ste da je to bio cirkus, imalo je elemente cirkusa ali stvar je ozbiljna. Dok topovi pucaju, muze šute. To je stara mudrost koja se često potvrdi u stvarnosti. Ovaj put u jednom dijelu se ova izjava potvrdila brutalno, kaže Mandić.

  – Znam da je ovo tema i politički i ideološki pa čak i na razini glazbenih ukusa zanimljiva, i očekuje se da se svrstamo. Zahtjev dijela branitelja u demokratskom društvu je legitimno pravo i tko je taj koji će tim ljudima koji su bili u rovu ili su izgubili nekoga govoriti što će i kako će osjećati. Mislim da ja prvi nemam to pravo pa ni nitko drugi, rekao je gradonačelnik.

  KAportal.hr

 • 7 komentara

  1. Di si Ti (i Župan) bija kad je grmilo. Šutili ka i muze.

  2. Čestitke svima na trudu. Karlovac je opet u nacioanlnim medijima.

  3. Prvi karlovački DJ uvrijedio je i Varaždince jer po njemu nisu imali rata i vjerojatno nisu ni sudjelovali u ratu.
   Neka se naš DJ i naš predragi dežurni branitelj (koji ne bere ni aroniju ni ne šiša ambroziju) obrate Pumama (koji su osnovani 1992 u Varaždinu) za pojašnjenje i neka informiraju DJ-a i našeg župana o tome.
   Da ih podsjetim 8. svibnja 1991., osnovana je proslavljena varaždinska postrojba, 104. brigada Hrvatske vojske.

   Neka se naš DJ ipak bavi sakralnom muzikom i oratorijima kod Svetg Josipa, a dane piva ostavi masama koje brzo zaboravljaju.

  4. Mandiću branitelji trebaju da ga očuvaju na poziciji. Ni on se vjerojatno nije našao među PRAVIMA 1991-5., kao ni Jelić. Župan može reći da je bio premlad, što sigurno jednom bude, ali bilo je mlađih dečki iz grada koji su otišli u rat. Fascinantno je kako je Mandić gluh, kao i branitelji, kada se radi o socijalnim problemima, ali kada treba provocirati, dolijevati ulje na vatru da bi sebe sačuvao, onda se on nema šta miješati.

   Naposljetku, ti “branitelji” su dio 600,000 parazita koji žive na mom i vašem porezu, ne rade ništa, osim što polariziraju društvo i šire mržnju idejama o šatro nekoj hrvatskoj mržnji i brojanjem krvnih zrnaca.

  5. Kakvi topovi u 2018.? Koji rovovi hbt? Rovovi su u glavama. Topovi također. A ove Pume iz Varaždina su također tražile zabranu Bajage, ali je bradata lopina rekao_ Pa nećemo valjda bit Karlovac! Hahahah

   • Zapravo nije pa je Mandićeva izjava još gluplja. Da je to rekao onda bi to bio relativno dobar odgovor Čehoku koji bi u tom slučaju ničim izazvan serkao, ali Čehok je zapravo imao vrlo korektan odgovor koji su kasnije mediji, pogotovo karlovački, našpičili jer eto, mediji. Čehok je na relativno glupo pitanje kako može ovdje a ne može tamo rekao “Ne znam, Karlovac nije Varaždin, ne mogu ja znati karlovačke okolnosti”. Gledala ga uživo.
    Ono što Mandića i sve nas treba puno više zabrinjavati je da je izjavu protiv zabrane koncerta, vrlo jasnu, dao i predsjednik varaždinskog HDZ-a. Znači nije koristio patetiku da skajla političkog protivnika nego je odgovorio kao civilizirani čovjek iz 21. stoljeća. Dosad nisam imala toliko loše mišljenje o Mandiću ali ovim se debelo srozao u mojim očima.

  Odgovori