KAportal Na EU izbore pozvala i aktivistica platforme "Možemo" Mima Simić - biciklom obilazi Hrvatsku i izravno sluša probleme građana | Karlovački informativni web portal

Na EU izbore pozvala i aktivistica platforme “Možemo” Mima Simić – biciklom obilazi Hrvatsku i izravno sluša probleme građana

Kandidatkinja koalicije “Možemo – politička platforma, Nova ljevica, ORaH” na predstojećim izborima za Europski parlament, Mima Simić, na neuobičajen provodi kampanju za ove izbore – biciklirajući uzduž i poprijeko Hrvatske, razgovarajući sa stanovnicima svih gradova i mjesta u kojima se zatekne.

Jučer je došla i do Karlovca, gdje je sinoć te jutros u caffe baru Ziggy bila na raspolaganju svim zainteresiranima za razgovor – kako novinarima, tako i običnim građanima, a ujedno je bila dočekana i od strane lokalnih aktivista političke platforme Možemo, jer upravo u Karlovcu je osnovan i prvi ogranak ove platforme.

Politika 21. stoljeća je politika solidarnosti i uključivanja, osnovna je poruka ovog poduhvata, sasvim blizu programskim načelima platforme Možemo, koja naglasak stavljaju na borbu za poboljšanje uvjeta života građana u Hrvatskoj danas, odnosno borbu protiv ekonomske nesigurnosti, siromaštva, socijalne isključenosti i na druge načine narušenog dignitet velikog broja stanovnika Hrvatske.

  • Program platforme počiva na viziji zelene razvojne države – na nizu ambicioznih i budućnosti okrenutih ekonomskih i socijalnih politika. Razvojni model za koji će se “Možemo” boriti i zalagati pretpostavlja decentralizirani, lokalno usmjereni razvoj, jača energetsku i prehrambenu neovisnost, smanjuje ekološki otisak, unapređuje obrazovanje i znanost te potiče istraživanja, inovacije, slobodu izražavanja, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

    Osim druženja s građanima i simpatizerima platforme, Mima Simić u Karlovcu je posjetila i Paviljon Katzler, gdje je kupila primjerak “Karlovačke magle”, oduševila se Knjiguljicom, a “zaradila” je i besplatno šišanje u frizerskom salonu HAIR Point – kako je istaknuo vlasnik: u znak podrške cijelom poduhvatu.

    Iz Karlovca se Mima Simić danas uputila prema Moravicama, a nakon njih sljedeća postaja je Rijeka.

    Onima koje privuče program koalicije u kojoj su politička platforma Možemo, Nova ljevica i ORaH poruka je da na predstojećim izborima – zaokruže broj 18.

    KAportal.hr

  • Odgovori