KAportal Na dvije međunarodne izložbe inovacija u Zagrebu sa šest inovacija predstavljaju se i karlovački inovatori, većinom mladi | Karlovački informativni web portal

Na dvije međunarodne izložbe inovacija u Zagrebu sa šest inovacija predstavljaju se i karlovački inovatori, većinom mladi

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 18. do 20. listopada ove godine održavaju se 16. Međunarodna izložba inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA. Pored brojnih inovatora iz Hrvatske i sedam zemalja svijeta (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kina, Iran, Poljska, Srbija i Slovenija) predstavit će se i inovatori s područja Karlovačke županije – članovi Udruge inovatora Karlovačke županije, među kojima i mladi, učenici karlovačkih škola.

Učenici i učitelji Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac predstavit će projekt “Libroteka – posudi – pročitaj – vrati” te inovaciju Kravata stalak za olovke, a učenici Tehničke škole Karlovac, Josip Petranović i Matija Graho Magnetski levitator s arduinom, dok će učenik Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Josip Županić zajedno s mentorima Marinkom Tomićem i Dariom Turkovićem predstaviti Vadilicu za sadnice.

Inovaciju Rekonstrukcija kliznog ležaja brodske pumpe tipa CG predstavit će Dražen Furač iz tvrtke Tvornica turbina d.o.o., a Danijel Palajsa iz Domus trade-a inovaciju pod nazivom Skin wood.

  • Glavna tema ovogodišnje izložbe i sajma u Zagrebu je pametna poljoprivreda. O upotrebi novih tehnologija i inovacija u poljoprivredi na konferenciji koja će se održati 18. listopada, govorit će stručnjaci s Fakulteta elektrotehnike i računalstva sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla, stručnjaci iz poznatih tvrtki Agrivi, Skyfarm, iN2 i drugi.

    Izložba i sajam bit će zatvoreni već tradicionalnom svečanom dodjelom nagrada. Posjet izložbi, besplatan je za posjetitelje.

    KAportal.hr

  • Odgovori