KAportal Na cesti D-1: U sudaru automobila i konja nastradala sirota životinja - našla se sama na cesti, vlasnik je nepoznat | Karlovački informativni web portal

Na cesti D-1: U sudaru automobila i konja nastradala sirota životinja – našla se sama na cesti, vlasnik je nepoznat

foto ilustracija

Nesvakidašnji sudar imao je 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je na Državnoj cesti D-1 u mjestu Jošani između Korenice i Udbine naletio na konja nepoznatog vlasnika.

Nesreća se, navodi policija, dogodila jučer u 6.30 sati a deblji je kraj izvukla sirota životinja koja je na mjestu nesreće i uginula.

– Automobil je prednjim desnim dijelom udario u konja, odbacio ga ulijevo na meki teren gdje je uginuo, a na vozilu je nastupila materijalna šteta. Izvršenim očevidom utvrđeno je da se konj na kolniku nalazio bez nadzora vlasnika, te mu je vlasnik trenutno nepoznat, zbog čega policijski službenici poduzimaju aktivnosti u cilju utvrđivanja vlasnika konja, kažu u policiji.

  • Upozoravaju da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom i poduzeti sve mjere kako se životinje ne bi zadržavale na cestama.

    – Također pozivamo i vozače na maksimalni oprez na prometnicama i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, kažu u policiji.

    KAportal.hr

  • Odgovori