KAportal Na Borlinu osnovan Nogometni klub Magazin 1955 - glavni cilj borba sportom protiv diskriminacije, nasilja i huliganizma | Karlovački informativni web portal

Na Borlinu osnovan Nogometni klub Magazin 1955 – glavni cilj borba sportom protiv diskriminacije, nasilja i huliganizma

U Karlovcu je registriran Nogometni klub Magazin 1955, sa sjedištem na Borlinu, čiji je glavni cilj boriti se nogometom protiv nasilja, diskriminacije, siromaštva i huliganizma.

– Cilj nam je probuditi svijest u čovjeku da su svi ljudi jednaki i da se prema svima moramo jednako odnositi. NK Magazin 1955 je drugi klub u Hrvatskoj koji djeluje pod tim sloganom i ponosni smo nagovijestiti da svi koji žele prihvatiti naša načela mogu biti dio tog projekta. Svakome tko nam se priključi poklonit ćemo majicu, poručio je Kristijan Kiseljak, te napomenuo da se više informacija može dobiti i na njihovoj Facebook stranici.

Kako su naveli u novoosnovanom klubu, ciljevi su im razvoj i promicanje nogometa, sudjelovanje u nogometnim natjecanjima te okupljanja građana, osobito mladih, radi bavljenja nogometnim sportom te poticanje na zdrav način života. Tu su i nogometna poduka igrača mlađih uzrasta organiziranih kroz Školu nogometa NK Magazin 1955, promicanje odgojnih funkcija sporta, fair playa, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom,  sudjelovanje u svim natjecanjima određenog stupnja sa seniorskom momčadi i momčadima mlađih uzrasta te:

  • • održavanje treninga i drugih oblika nogometne poduke i sportske pripreme,
    • suradnja sa školskim nogometnim društvima i praćenje rada i napretka učenika nadarenih za nogomet, upravljanje i održavanje nogometnih igrališta i drugih sportskih građevina na kojima obavlja svoje nogometne djelatnosti,  razvijanje suradnje sa HNS-om,
    • razvijanje suradnje s ostalim udrugama, u zemlji i inozemstvu, skrb o zdravlju svojih nogometaša, osiguranje financijskih sredstava za funkcioniranje Kluba putem donacija i sponzorstava, putem prijava na natječaje institucija, organizacija i fondova u zemlji i inozemstvu, kao i sudjelovanje u radu organizacija kojih je Klub član.

    KAŠonline

  • Odgovori