KAportal Murganić: Žao mi je što je moja izjava shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama jer svako nasilje najoštrije osuđujem | Karlovački informativni web portal

Murganić: Žao mi je što je moja izjava shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama jer svako nasilje najoštrije osuđujem

Nada Murganić

– U svom privatnom okruženju i profesionalnom radu uvijek sam imala nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja, a posebice prema nasilju nad ranjivim skupinama. Stoga se tijekom obnašanja dužnosti ministrice nisam nikada ustručavala javno osuđivati nasilje nad ženama kao posebno ranjivoj skupini, priopćila je medijima ministrica Nada Murganić, a nakon što je danas “bubnula” skandalozno “to je tako u braku”.

Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti…

To je vidljivo posebno iz okolnosti da sam dana 5. listopada 2017. prilikom pojavljivanja prvih informacija o opravdanoj sumnji na slučaj nasilja nad suprugom, koje je počinio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, najoštrije osudila taj nasilan čin, a što je vidljivo iz priopćenja na mrežnim stranicama Ministarstva.

  • Sukladno navedenom, žao mi je ukoliko je moja današnja izjava od dijela javnosti shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama jer svako nasilje nad ženama, pa tako i u konkretnom slučaju sumnje na nasilničko ponašanje g. Tomaševića, najoštrije osuđujem. To mi nalaže moj poziv socijalne radnice, ali i duboko osobno uvjerenje. U cjelokupnom dosadašnjem radu rukovodila sam se skrbi i brizi za najranjivije skupine društva te ću tako i dalje nastaviti obnašati i profesionalnu dužnost, kao i istinski se boriti za suzbijanje svakoga oblika nasilja.

    Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

    KAportal.hr

  • Odgovori