KAportal Murganić o Predsjedničinoj ocjeni demografske situacije: Ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika | Karlovački informativni web portal

Murganić o Predsjedničinoj ocjeni demografske situacije: Ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika

– Do dolaska ove Vlade nitko nije ni govorio o ovako katastrofalnoj demografskoj situaciji, koja nije nastala ni 2016., ni 2017., ni 2018., već je nastala puno ranije. Svakako smo svjesni da je puno lakše kritizirati nego preuzeti odgovornost. Mi smo preuzeli odgovornost, provodimo mjere koje su u skladu s politikom Vlade i programom demografa koji su pisali program. Ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika. Otvoreno pozivam sve dobronamjerne da se uključe konkretnim, stvarnim prijedlozima, a isto tako i sa svojim radom i angažmanom, izjavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Učinila je to, nakon sjednice Vlade, zamoljena za komentar obraćanja Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Splitu, koja je uputila nove kritike Vladi, poručivši  da je demografska situcija u Hrvatskoj “izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere”.

Komentirao je poruku Vladi i ministar financija Zdravko Marić, kojji je kazao da je demografska situacija prioritet broj jedan za cijelu Vladu.

  • – Ni sami demografi nemaju jedinstvenog rješenja ovoga problema, nema jedne mjere koja može riješiti tu problematiku. Treba niz mjera i treba djelovati na više područja kako bi se polučio efekt, izjavio je Marić.

    KAportal.hr

  • 3 komentara

    1. Imam pitanje: Prschati se ili ne pitanje je sad. Konstruktivno rješenje: Prschati se svakako popraviti ćemo demografiju a i naša Ministrica biti će zadovoljna. Štovana gospođa Ministrica svakako za Precjednicu na idućim izborima.

    2. “Prema istraživanju profesora s Katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Anđelka Akrapa, Karlovačka županija s još četiri najgore, u sljedećih 30 godina izgubit će između 40 i 60 posto stanovnika. Prema toj računici Karlovačka županija pala bi sa 130.000 na 75.000 stanovnika i ostala bez grada veličine – Karlovca”. Tko bu prschal, ministrice, babe i đedovi.

    Odgovori