KAportal Murganić predaje dužnost ministrice i aktivira pravo 6+6 - šest mjeseci dobivat će punu plaću, a šest polovicu | Karlovački informativni web portal

Murganić predaje dužnost ministrice i aktivira pravo 6+6 – šest mjeseci dobivat će punu plaću, a šest polovicu

Karlovčanka Nada Murganić, bivša ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uoči primopredaje resora novoj ministrici Vesni Bedeković je izjavila kako ne misli da je imala loših poteza i da ne žali ni za čime, te potvrdila da će aktivirati pravo da šest mjeseci nakon prestanka mandata prima punu plaću, a još šest mjeseci polovicu plaće.

– Od prvog dana mandata radila sam zdušno, iskreno, srčano. Ne mislim da sam imala loše poteze. Imala sam možda preveliko povjerenje u dobronamjernost svih. Ne žalim ni za čim, odgovorila je Murganić novinarima na upit o najboljim i najgorim potezima tijekom svog mandata.

Napomenula je da je biti ministar u Vladi za nju bila čast te je ocijenila da nije donijela štetne poteze, te ustvrdila da je sigurno mogla više i drugačije.

 • – Još jednom isprika ako sam nekoga nesvjesno uvrijedila, svjesno sigurno nisam, to nije moj stil”, naglasila je bivša ministrica, koja kaže da je, kad sve sumira – jako zadovoljna i vjeruje da će nova ministrica Bedeković imati mirnije okruženje i bolje uvjete za nastavak ovog mandata.

  Odgovarajući na pitanje o svojim planovima, rekla je da ih trenutno nema, te da će koristiti pravo “šest plus šest”, odnosno, pravo da šest mjeseci nakon prestanka mandata prima punu plaću, a polovicu šest sljedećih.

  – Ja ću aktivirati ovih “šest plus šest”, do kad će to trajati, ne znam. Sad nemam nikakvih planova, momentalno. Ovih nekoliko dana je bilo burno u smislu pripremanja – i onih banalnosti čišćenja ladica,  pospremanja stvari – dogovora i razgovora s ministricom vezano za pripremanje za Odbor. Danas ćemo još neke stvari dovršiti i nadam se da ćemo onda svi skupa otići na godišnji, kazala je Murganić.

  Na novinarsko pitanje očekuje li neku poziciju, odgovorila je niječno.

  – Ne, ne. Ne očekujem, poručila je Murganić.

  Po podacima medija, ministričina mjesečna plaća iznosila je 29.593 kune bruto, odnosno, 18.332 kune neto. To bi značilo da će na pravo “šest plus šest” samo jedne bivše ministrice – jer i neki drugi bivši ministri namjeravaju ga koristiti – iz državnog proračuna u godinu dana otići nešto manje od 270.000 kuna, a ona primiti oko 165.000 kuna.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. …upravo i baš tako, vjerodostojno do kraja.

  2. Otvaram kladionicu koeficient beskonacno da ce izdrzati samo 6 mjeseci na 18332 kune a onda ce joj drugih 6 mjeseci bit malo kunica pa ce joj partija pronac neko izmisljeno radno mjesto za malo vise kunica

  3. Ma nema veze bila, otišla, zaboravi je, problem je što će nova Ministrica raditi na njenim temeljima. Za očekivati je da će se nastaviti ubijanje socijalnih radnika, bacanje djece prek balkona, mlaćenje žena, puni autobusi mladih za Dojčerland, smještavanje staradi u domove a stanovi kako koji kome, dijeljenje paketića od sirotinje bogatima, demografija je čudesna stvar ona ne pada linearno nego logaritamski, nije ona jadna kriva, ona je radila točno ono što je dobila u zadatak i to je savršeno odradila. https://www.youtube.com/watch?v=GTWDKWdU7T0

  4. …jako zadovoljna …s ČIME.???? ….daj se stani pred ogledalo pa se preispitaj ….

  Odgovori