KAportal Mladost u četvrtak dobiva novog direktora - Prijavila se trojica, ali jedna prijava se i neće razmatrati | Karlovački informativni web portal

Mladost u četvrtak dobiva novog direktora – Prijavila se trojica, ali jedna prijava se i neće razmatrati

Karlovačka Mladost bi u četvrtak trebala dobiti novog direktora. Zasjedat će, naime, Nadzorni odbor ove gradske tvrtke, odlučiti kome će povjeriti da njome upravlja iduće četiri godine i tako i formalno zaključiti javni natječaj za imenovanje direktora, objavljen 6. prosinca. Na njega su pristigle tri prijave, ali jednu članovi NO ne mogu razmotriti jer ne udovoljava formalnim uvjetima natječaja.

– Prijavili su se Nikola Badovinac, Tihomir Jarnjević i Zoran Zatezalo. Utvrdili smo da jedna prijava nije pravovaljana, pročitali njihove programe, prošli sve, ali i dogovorili da će do četvrtka tajnica još jednom provjeriti svu pristiglu dokumentaciju kako bismo bili potpuno sigurni, kazao je za KAportal predsjednik NO Dragutin Belavić.

Iako on nije rekao koja od prijava nije pravovaljana, navodno jedan od kandidata nema visoku ili višu spremu društvenog ili prirodnog smjera, nego tehničkog. Kako bilo, u četvrtak će se znati jesu li točne gradske priče da će Mladost, nakon naplate parkiranja s još jednom novom djelatnošću, “pauk službom”, ubuduće voditi poznati karlovački veslač, olimpijac Tihomir Jarnjević.

 • KAportal.hr

   

 • 22 komentara

  1. Što je starom direktoru istekao mandat?

   • Koja je ovo fora sa objavljivanjem imena i prezimena kandidata???
    Tako se u startu diskreditira natječaj. Najgore od svega je što ispada da su svi Jarnjevići odlični za rad u gradskoj upravi…
    Još gore od toga je što je gradski otac relativno nov, nije iz grada kojim šatro upravlja i ne poznaje sve te ljude koje mu drugi nameću. To znači da netko sa odozgo vodi kadrovsku politiku umjesto njega…za zamislit se!

  2. Badovinac i Zatezalo – SDP, gdje je Jarnjević, to ne znam, ali je logično da prva dvojica otpadaju zbog toga gdje jesu, a ovaj ide dalje jer nije gdje prva dvojica jesu.

  3. ernestlaverdure proguglaj malo prezimena u gradskoj upravi, pa ćeš vidjeti jarnjević a čim ga ima u gradskoj upravi onda je dotični neki rođak i sigurno prolazi. Bilo bi dobro da se na ovo možemo kladit, ja tipujem na jarnjevića i ulažem veliku lovu.

  4. Tihomir Jarnjević je muž od jedne gradske i županijske pročelnice i trenutno je bez angažmana. Navodno je već duboko na proračunskoj sisi, a za ovo se već zna.

  5. Znači sve po starom. Ko fol se bira, a već se po “tiho” zna da će Tihomir biti taj?
   Demokracija?

  6. Čujem da novi direktor ima 39 godina. Gdje je do sada radio?
   Onako, iz znatiželje.

  7. Navodno ne radi nigdje već neko vrijeme i navodno ih je povezao vlasnik jedne karlovačke tiskare. Vidjet će se sve vrlo brzo.

  8. Ulažem 0,000003 lipe da će Badovinac bit izabrat.

   • Pa iako su mi simpatični njegovi performansi nekako bi za tvrtku koja se bavi sportom prije izabrao olimpijca nego njega 😉

    • glasnogovornikgradskefirme

     Referenca olimpijca je inače ključna za bit dobar direktor sportske dvorane. Imamo sličnih primjera i na republičkoj razini. Pogledajte našu Janicu. Sport se reformira da se sve praši. Iskustvo u slalomu je zlata vrijedno u menagerskim poslovima.

     • Janica nema ni osnovnu, čovjek ima fakultet 🙂
      Ali nije to pitanje, već je pitanje po kojoj osnovi je inače mi simpatični mladi gospodin Nikola Badovinac bolji kandidat od Tihomira Jarnjevića? Zato jer NIJE u HDZ-u? 🙂 Ne vidim drugi argument, a onda je to samo ogledalo onoga što radi HDZ.
      Da sad ne ulazimo u dublji problem, a to je da je sve ovo bezveze, jer gospodin Petračić je ispravno primjetio da je potpuno normalno da gradonačelnik postavi svoje ljude na vodeća mjesta tvrtki kojima upravlja. Puno toga drugog nije normalno, ovo je sasvim normalno.

      • glasnogovornikgradskefirme

       Pa ja se uopćre nisam referirao na Badovinca i ne mislim da je kapacitet za direktorsko mjesto. Jarnjevića ne poznajem, nisu istaknuti apsolutno nikakve njegove dosadašnje reference na rukovodećim položajima, samo činjenica da ima fakultet i da je olimpijac. Naglasio sam da to što je netko olimpijac nije apsolutno nikakva referenca za upravljanje gradskom firmom. Eto. Nek mu je sa srećem. A o ovom trebaju li biti “gradonačelnikovi ljudi” ili “najbolji ljudi” bi se dalo raspravljati.

      • To je u redu, korektno razmišljaš. Ja sam se referirao na ove koji smatraju da netko nije kapacitet samom činjenicom da je blizak vlasti.Ili misle da je Badovinac koji se valjda samo dobro zeza sposobniji od svih u svemu. Nezdrava atmosfera za koju je glavni krivac HDZ ali nije zato manje nezdrav ni stav tog društvanca o kojem govorim.

    • Pa ne traže galijota, već menadžera.

     • Ahahahahaaaaa 🙂 jesi siguran?
      Po definiciji…
      galijot (tal. galeotto). 1. Veslač na galiji. Postojali su dobrovoljci plaćenici i kažnjenici, uključujući i zarobljenike. Prema broju veslača na svakome veslu razlikovali su se galijoti zenzili, na svakome veslu po jedan veslač, i skaloći, po 5 veslača na jednome veslu.

      2. U razgovoru, nevaljalac, pokvarenjak, raskalašenik, lupež, zlikovac.

  9. A što će biti sa Tukcom.

  10. Ljudi čitajte s razumijevanjem…dotični će biti direktor Mladosti d.o.o. koja nema veze sa sportom, ali ima s koncesijama na parking, “pauk” službu i s još puno drugih koncesija odnosno djelatnosti za harač naroda s kojima spomenuti olimpijac nema veze. EDIT

  11. Ono što ne znamo, je njihovo radno iskustvo.
   Badovinac je poznat jer je ovdje imao intervju, o ovoj dvojici i njihovu radnom iskustvu ne znamo ništa. Ipak je to radno mjesto gdje se traži ono što se kaže “iskustvo u rukovođenju, upravljanju respektabilnom tvrtkom”, a nekako mi se čini da su sva trojica do sada obavljala – premetanje papira!

  Odgovori