KAportal Mladi Karlovčanin Albert Gajšak pobjednik startup natjecanja Zagreb Connect - njegova DIY konzola MakerBuino oduševila investitore | Karlovački informativni web portal

Mladi Karlovčanin Albert Gajšak pobjednik startup natjecanja Zagreb Connect – njegova DIY konzola MakerBuino oduševila investitore

Mladi Karlovčanin Albert Gajšak dobio je još jedno vrijedno priznanje za svoj MakerBuino – on je pobjednik velikog startup natjecanja Zagreb Connect, na kojem su sudjelovali mnogobrojni mladi inovatori i poduzetnici iz cijele Hrvatske. Na kraju je odabrano 12 finalista, a od njih je upravo Gajšak osvojio prvu nagradu “tešku” 60.000 kuna, ali i jednogodišnje medijsko pokroviteljstvo Nove TV te jednogodišnje besplatno korištenje coworking prostora za daljnji razvoj projekta. Osvojenu novčanu nagradu mladi Karlvočanin reinvestirat će u tvrtku, a u planu mu je i dodatno poboljšati proizvod, napraviti globalnu priču od njega te se orijentirati na izvoz.

Zagreb Connect održao se u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela i pod sponzorstvom Chivas Regala, a sudionici su uz natjecateljski dio imali priliku i za dodatnu edukaciju – tako je, ekskluzivno za natjecatelje, održana radionica na kojoj su, uz vrhunske mentore, natjecateljski timovi usavršavali svoje prezentacijske vještine i naučili kako predstaviti vlastite poslovne ideje pred investitorima.

MakerBuino inovativna je ideja koja je oduševila brojne ulagače – riječ je o igraćoj konzoli, koja je pretežno namijenjena najmlađima, već od 11 godina starosti. No, njena osobitost je u tome da je kupci prvo moraju sami sastaviti kako bi mogli igrati! Osnovna ideja je potaknuti ljude da na zabavan način nauče nešto o elektronici, mikroračunalima, 3D dizajniranju, 3D printanju…i kroz sastavljanje konzole koja će služiti za igru i zabavu, steknu brojne nove vještine.

  •  

    KAportal.hr

  • Odgovori