KAportal Mladi karlovački genijalac pokrenuo fundraiser kampanju na Kickstarteru i već prvi dan dobio golemu potporu! | Karlovački informativni web portal

Mladi karlovački genijalac pokrenuo fundraiser kampanju na Kickstarteru i već prvi dan dobio golemu potporu!

Prije nekoliko dana pisali smo o novom projektu mladog karlovačkog genijalca Alberta Gajšaka, koji je nakon što je oduševio doslovno cijeli svijet “izradi sam” igraćom konzolom MAKERbuino, osnovao malu tvrtku koja zapošljava osmero jednako talentirani mladih ljudi, kreće u izradu MAKERphonea, odnosno pametnog telefona kojeg će kupci, baš kao i igraću konzolu, prvo morati sami sklopiti.

Gajšak je pritom najavio Kickstarter fundraiser kampanju i prvotno najavio kako će postaviti granicu od 30.000 dolara zbog zahtjevnosti projekta. Odlučio se ipak za skromnijih 15.000 dolara, ali već je prvi dan kampanje pokazao da razloga za brigu nije bilo. Njegova poduzetnost, ideje i inovativnost očito su pravi mamac za investitore, kako one ozbiljnije, tako i one koji žele pomoći najskromnijim prilogom.

Prikupljena svota mijenja se gotovo iz minute u minutu i već sada je prešla 19.000 dolara! Veličina donacija je različita – od 12 ljudi koji su dali po 5 dolara, preko daleko najveće skupine (trenutačno 117 donatora) koji su dali između 89 i 94 dolara (svi će za tu donaciju dobiti i jedan od prvih MAKERphonea) pa do trenutačno najveće donacije koja je u skupini “iznad 450 dolara”.

  • Uključiti se možete na ovoj adresi.

    KAportal.hr

  • Odgovori