KAportal Mladi karlovački filmaši "haraju" festivalima - u Sisku čak četvrtfina filmova dolazi iz Karlovca! | Karlovački informativni web portal

Mladi karlovački filmaši “haraju” festivalima – u Sisku čak četvrtfina filmova dolazi iz Karlovca!

Od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine na dvije lokacije u Sisku – u Starom gradu i Kazalištu 21, održava se 5. Star Film Festival. Organizator festivala je Kino klub Sisak, osnovan u rujnu 2013. godine, koji je u ovih nepunih pet godina postojanja proveo brojne filmske projekte i aktivnosti, a njegovi članovi su i česti gosti u Karlovcu. Za vrijeme festivala posjetitelji će moći posjetiti fotografske i umjetničke izložbe u galerijama grada Siska te uživati i u bogatom popratnom programu.

Ovogodišnje selektorice filmova Martina Mladenović i Anja Kavić odabrale su 50 najboljih filmova u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i animiranog filma, a prijavljeno ih je 569. Od navedenih 50 filmova, 30 ih je iz inozemstva, a 20 iz Hrvatske. Ono što posebno veseli filmsku ekipu iz Kinokluba Karlovac je da je čak 5 filmova domaćih autora iz karlovačke produkcije, dakle četvrtina!

Radi se o sljedećim filmovima:

 • Stuck in a Rut, eksperimentalni film autora Luke Padežanina i Marka Kekića

  Azra, igrani film temeljen na istinitim događajima, autorica Antonele Zvonković i Lorene Jelkovac

  Sovica, autobiografski animirani film Gabriele Prpić

  Violinist, dokumentarni film s elementima eksperimentalnog autorice Eve Baste

  Ibidem, eksperimentalni film u režiji Irme Matan.

  – Ovakav uspjeh, 5 “naših” filmova od njih 20 ukupno, rijetko se dogodi i stvarno smo ponosni na mlade filmske talente. Gabriela, Antonela, Lorena, Eva i Irma su učenice Gimnazije Karlovac te djeluju u okviru Videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba Karlovac, kao i ekipa koja im je pomogla u realizaciji filmova. Luka i Marko su danas studenti, koji i dalje stvaraju filmove. Hoće li netko ponoviti prošlogodišnji uspjeh karlovačke autorice Eve Baste koja je odnijela pobjedu najboljim eksperimentalnim filmom “Refleksija”, saznat ćemo za nešto manje od mjesec dana, izjavila je voditeljica Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković.

  KAportal.hr

 • Odgovori