KAportal Mladi hrvatski bejzbolaši u četvrtfinalu Europskog prvenstva poraženi od Španjolske - bez napada nije išlo | Karlovački informativni web portal

Mladi hrvatski bejzbolaši u četvrtfinalu Europskog prvenstva poraženi od Španjolske – bez napada nije išlo

Splićanin Andrija Tomić otvorio je susret Hrvatske i Španjolske na Europskom U23 baseball prvenstvu u Češkoj. Prvi je izašao na palicu i udarcem za jednu bazu načeo španjolskog pitchera Paeza. Uzdrmao je malo Španjolca na startu, nakon četiri loše bačene lopte baze su osvojili i Gojković i Jerbić i imala je Hrvatska pune baze u svom prvom napadu. Nije došla do boda, ali niti više do ijedne prilike u cijelom susretu. Uvodni Tomićev udarac bio je jedini udarac Hrvata u cijelom susretu i u takvim okolnostima bolje protiv vrlo dobrih Španjolaca jednostavno nije moglo.

Nada je, doduše, tinjala sve do osme izmjene. Bilo je tijesnih 3:0 za Španjolce, solidno je za Hrvatsku bacao Karlovčanin Gojković, no malo je od toga bilo koristi jer u napadu naši više nisu uspjevali napraviti apsolutno ništa. U osmoj izmjeni umornog Gojkovića je zamijenio Vidrač Stančić što su Španjolci iskoristili i “dotukli” mlade hrvatske bejzbolaše – otišli su na 10:0 pa je susret prekinut i prije posljednjeg hrvatskog napada.

Hrvatskoj tako ostaje borba za plasman od 5. do 8. mjesta, u kojoj se danas sastaje s Francuskom, a u nedjelju, ovisno o današnjem rezultatu s pobjednikom (ako pobijedimo Francuze) ili poraženim (ako od Francuza izgubimo) iz susreta Njemačka – Velika Britanija. U polufinalu se, pak, sastaju Belgija – Nizozemska i Češka – Španjolska.

  • KAŠonline

  • Odgovori