KAportal Mladi hrvatski bejzbolaši u četvrtfinalu Europskog prvenstva nakon slavlja protiv Bjelorusije - ovog puta briljirao Gojković | Karlovački informativni web portal

Mladi hrvatski bejzbolaši u četvrtfinalu Europskog prvenstva nakon slavlja protiv Bjelorusije – ovog puta briljirao Gojković

Dvojica mladih karlovačkih bejzbolaša odigrali su ključne uloge u prve dvije utakmice Europskog baseball prvenstva U23 – nakon što je jučer Antonio Horvatić bio igrač utakmice protiv Rusije u pobjedi Hrvatske 2:1, danas su mladi Hrvati osigurali četvrtfinale pobjedom 18:7 protiv Bjelorusije, a prvo ime susreta bio je drugi Karlovčanin – Krunoslav Gojković.

Gojković je udarcem za tri baze otvorio treću izmjenu u kojoj je Hrvatska otišla do prednosti 4:1 koju više nije ispuštala, a ukupno je u pet izlazaka na udaranje imao četiri udarca i četiri puta došao do domaće baze i osvajao bodove za hrvatsku ekipu. Jedan je bod upisao i Horvatić.

U drugoj utakmici naše skupine Nizozemska je sa 9:1 svladala Rusiju tako da je prije posljednjeg kola jasno da u četvrtfinale idu Hrvatska i Nizozemska. Sutra naši mladi bejzbolaši igraju protiv Nizozemske, koja je daleko najjača europska baseball nacija pa će biti zanimljivo što mogu pokazati, iako nije nemoguće da će se glavni aduti i čuvati za daleko važnije oglede koji slijede od četvrtfinala.

  • Naša se skupina križa sa skupinom B u kojoj dvije pobjede ima Velika Britanija, a u trenucima pisanja ovog teksta Španjolska izmjenu prije kraja vodi protiv Austrije sa 1:0 i u slučaju pobjede Španjolaca i u toj će grupi sve biti jasno i prije posljednjeg kola. U svakom slučaju, vrlo je vjerojatno kako će Hrvatska u četvrtfinalu igrati protiv Španjolske ili Velike Britanije.

    U skupini C četvrtfinale su već osigurali Njemačka i Francuska, dok je u skupini D odigrano samo prvo kolo u kojem su pobjede ostvarili Belgijanci i Česi. Susreti drugog kola tek su počeli, no Česi i Belgijanci već su u vodstvu, iako je prerano da bi se moglo pouzdano reći i da će doći do pobjede.

    KAŠonline

  • Odgovori