KAportal Mladi gitaristi iz cijelog svijeta opet u Karlovcu, na rasporedu i brojni koncerti, zasvirat će i slavni Petrit Çeku | Karlovački informativni web portal

Mladi gitaristi iz cijelog svijeta opet u Karlovcu, na rasporedu i brojni koncerti, zasvirat će i slavni Petrit Çeku

Mladi nadareni gitaristi iz gotovo cijelog svijeta (osim iz Hrvatske, polaznici ove godine stižu iz Australije, SAD-a, Rusije…) okupili su se ponovno u Karlovcu, na 19. Međunarodnoj ljetnoj školi gitare. U edukativni dio Škole uključeni su eminentni glazbeni pedagozi iz Hrvatske i inozemstva čime je Karlovac prepoznat kao gitarističko edukativno središte na kulturnoj karti Hrvatske. Voditelj i umjetnički direktor Škole je dr. Miroslav Lončar, gitarist, bivši učenik Glazbene škole Karlovac koji živi i djeluje u SAD-u.

I ove godine je posebna pozornost posvećena kreativnom i inovativnom radu, skupnom muziciranju kroz komorne sastave i orkestar gitara koji nastupaju na najatraktivnijim lokacijama Karlovačke i Primorsko-goranske županije. Tako će polaznici Škole svoj program prikazati u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Ogulinu, Selcu i Triblju. Programom Međunarodne ljetne škole gitare educira se i publika, te se obogaćuje kulturna ljetna ponuda spomenutih gradova. Svi programi Škole odvijaju se u sklopu proslave rođendana grada Karlovca pa će tom prigodom 25. lipnja svoj koncert održati slavni gitarist Petrit Çeku. Također je tu još jedna poslastica za ljubitelje klasične glazbe. Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac će u sklopu svog koncertnog repertoara izvesti i kompoziciju „Kradljivac Paviljona“ koju je specijalno za Dan grada Karlovca napisao voditelj Škole dr. Miroslav Lončar. Kako zvuči kompozicija „Kradljivac Paviljona“ u Glazbenom paviljonu moći ćete čuti 26. lipnja u 19 sati.

Raspored koncerata:

 • Subota, 23. lipnja u 19:30 u atriju Glazbene škole – Andrew Blanch (Australija)

  Nedjelja, 24. lipnja u 19:30 u crkvi Presvetog trojstva – Doris Brajković, Roko Bunčić i Marija Žgela

  Ponedjeljak, 25. lipnja u 19:30 u crkvi Presvetog trojstva – Petrit Çeku (Kosovo/Hrvatska)

  Utorak, 26. lipnja u 19:00 u Glazbenom paviljonu – Karlovački komorni orkestar Glazbene škole / Trio Lončar / Žarko Ignjatović

  Srijeda, 27. lipnja u 21:00 na terasi Cohibe – Večer improvizacije

  Četvrtak, 28. lipnja u 18 sati u Glazbenom paviljonu – Solistički koncert polaznika i voditelja

  Subota, 30. lipnja u 11 sati u Glazbenom paviljonu – Orkestar 19. Međunarodne ljetne škole gitare

  Osim u Karlovcu svirat će se i u Dugoj Resi na kupalištu Otok ljubavi (u srijedu 27. lipnja), u Ozlju u petak 29. lipnja, u Selcu 30. lipnja te u Triblju i Ogulinu 1. srpnja.

  KAportal.hr

   

 • Odgovori