KAportal Mlada Karlovčanka "otvorila trgovinu" (ne)običnih artikala u Radićevoj - projekt Consume propituje društvene vrijednosti | Karlovački informativni web portal

Mlada Karlovčanka “otvorila trgovinu” (ne)običnih artikala u Radićevoj – projekt Consume propituje društvene vrijednosti

foto: Alenka Mance

Mlada karlovačka umjetnica i performerica, začetnica niza kulturnih inicijativa, Tally Rayne Adams, u Radićevoj ulici otvorila je jučer “trgovinu”, odnosno izložbu/instalaciju Consume. Riječ je o projektu koji ima višestruku zanimljivost i značaj, a trebao bi se i nastaviti, kako s ulaženjem u nove napuštene prostore u Radićevoj, tako i s novim “artiklima”.

– Cijela priča je vrijedna i kao oživljavanje prostora, otvaranje nekadašnjeg trgovačkog prostora za kulturu, konkretnije nezavisnu kulturu, a na kraju, ili na početku, predstavlja i kritičko promišljanje današnje konzumerističke kulture, kazao je prilikom otvaranja izložbe Denis Mikšić iz udruge KA-MATRIX, u okviru čijeg programa “Nova kultura _ Hibridni grad .018” se i provodi ovaj projekt.

“Otvaranju trgovine” prisustvovao je velik broj zainteresiranih, a sugrađani su i sudjelovali o idejama za artikle, ni ne znajući točno o čemu se radi, ali odgovarajući na autoričina pitanja o stvarima i vrijednostima koje su im potrebne, a ne mogu ih kupiti novcem. Ovog puta predstavljeno je sedam artikala, za koje su osmišljene i “reklamne kampanje”, a u svakoj sljedećoj “trgovini” broj artikala trebao bi rasti.

  • – Poruka, ali i cilj izložbe je da možemo promijeniti perspektivu i reevaluirati naše i osobne i društvene vrijednosti i prisjetiti se što nam je zaista potrebno u životu te da to i ne možemo kupiti novcem, kratko je izjavila autorica.

    Projekt Consume bit će nastavljen, a i lokacija u Radićevoj 15 na kojoj je priređeno jučerašnje događanje u perspektivi bi mogla postati mjesto za nezavisna kulturna događanja, jer se pokazala kao izuzetno prikladna za ovakvu vrstu okupljanja.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori