KAportal Mještani Josipdola poplavljeni nakon svake jače kiše - uputili peticiju da se riješi problem oborinske odvodnje: Ugroženo nam je zdravlje! | Karlovački informativni web portal

Mještani Josipdola poplavljeni nakon svake jače kiše – uputili peticiju da se riješi problem oborinske odvodnje: Ugroženo nam je zdravlje!

Josipdol – općinsko središte

– Već se nekoliko godina opetovano događa situacija da smo, nakon svake veće kiše ili topljenja snijega poplavljeni zbog toga što je odvodnja atmosferskih voda neadekvatno riješena. Obzirom da se taj problem javlja gotovo svake godine malo je reći da osim materijalne štete također opada i naša kvaliteta života te je ugroženo naše zdravlje, stoji u dopisu načelniku Općine Josipdol Zlatku Mihaljeviću, a kojeg je potpisalo više mještana Josipdola, stanara Ogulinske i Vrtlarske ulice.

Kako navode, zadnjih nekoliko godina bore se s poplavama podrumskih i gospodarskih prostora kao i  vrtova neriješenog problema odvodnje atmosferskih voda.

– Ove su godine naši podrumi, gospodarske zgrade i vrtovi bili poplavljeni desetak dana a to ostavlja posljedice na temelje kuća, a pogotovo je alarmantna posljedica takvih poplava – punjenje septičkih jama koje se onda izljevaju čime se problem postaje još gori i ozbiljniji, a zdravlje stanovnika samo dodatno pati .S obzirom da mi kao stanovnici općine primamo uplatnice za komunalnu naknadu i iste plaćamo a čl. 22 Zakona o komunalnom gospodarstvu jasno definira obaveze koje se moraju ispunjavati i usluge koje se moraju pružati, onda zahtijevamo da se općina Josipdol hitno očituje o ovom problemu te da u što kraćem roku pristupi rješavanju istoga prije nego li se dogodi sljedeća poplava, kažu mještani.

  • U pismu načelniku dodaju da su spremni na konstruktivan dijalog i poduzimanje mjera da se ovaj problem riješi što prije, a na zadovoljstvo svih koji u ovoj općini žive sa svojim obiteljima.

    – Nije nam namjera dizati tenzije ili raditi probleme, ali ovo je doista ozbiljan problem koji se mora pod hitno riješiti da bismo imali normalan  život, umjesto da strahujemo od svake obilnije kiše.U prilogu ovog zahtijeva se nalaze potpisi stanovnika Ogulinske i Vrtlarske ulice u općini Josipdol kojima je oštećena imovina i koji svojim potpisom stoje iza ovog zahtjeva, navodi se u dopisu i peticiji.

    KAportal.hr

  • Odgovori