KAportal Mjesec borbe protiv ovisnosti - Mladi HNS-a Duge Rese organizirali Okrugli stol i poručili: Recite NE ovisnostima! | Karlovački informativni web portal

Mjesec borbe protiv ovisnosti – Mladi HNS-a Duge Rese organizirali Okrugli stol i poručili: Recite NE ovisnostima!

Dugoreška organizacija Mladih HNS_a organizirala je Okrugli stol na temu „Mjesec borbe protiv ovisnosti“.

Uz članove Mladih HNS-a, gosti Okruglog stola bili su gospodin Igor Salopek, dr.med., voditelj Integrativnog centra mentalnog zdravlja, gospodin Ivan Delić, diplomirani pedagog-socijalni psiholog i ravnatelj Obiteljskog centra Karlovac i gospodin Damir Šnidarić, dr.med., obiteljski liječnik.

– Kako je u tijeku „Mjesec borbe protiv ovisnosti“, organiziranjem ovog Okruglog stola željeli smo apelirati o ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga s posebnim osvrtom na poboljšanje zaštite zdravlja djece, mladih i obitelji. Prema provedenim istraživanjima velika većina adolescenata jednom je ili više puta u životu eksperimentirala s tzv. legalnim drogama (duhanom, alkoholom), a sve veća dostupnost marihuane i tu grupu eksperimentatora čini sve brojnijom. Jednom zadovoljena radoznalost ili potvrda ‘odraslosti’ vrlo lako ‘prokližu’ u želju za nastavkom uzimanja sredstva ovisnosti. Vrlo lako to postane dio svakodnevice. U početku sredstvo ovisnosti osoba uzima povremeno, u društvu i ne osjeća nepoželjne, popratne pojave, kazala je Barbara Perušić, predsjednica Mladih HNS-a Duge Rese.

Ovaj mjesec prilika je da češće progovaramo o ovoj temi i da potičemo programe koji će omogućiti našim mladima stjecanje znanja o sredstvima ovisnosti i opasnostima koje nose. Najdjelotvornija borba protiv bilo kakve ovisnosti kontinuirano je izgrađivanje sebe, u svim fazama života. Najučinkovitija metoda je educiranost o štetnim posljedicama psihoaktivnih tvari i drugih ovisnosti i osnaživanje mladih kako bi ovisnostima rekli NE, poručuju mladi HNS-ovci.

KAportal.hr

  • Odgovori