KAportal Mislite da vam se dijete drogira? Odsad ćete to moći saznati ekspresno i anonimno | Karlovački informativni web portal

Mislite da vam se dijete drogira? Odsad ćete to moći saznati ekspresno i anonimno

foto Thinkstock.com

Danas će se u podne potpisati Sporazum o suradnji Grada Zagreba, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH.

Tim će se sporazumom napraviti veliki iskorak u borbi protiv droge, ali i u suradnji u razvoju i provedbi projekata i programa u području prevencije i liječenja ovisnosti o drogama.

Naime, “Dr. Andrija Štampar” provodit će besplatnu i anonimnu analizu opojnih sredstava čime bi se roditeljima pomoglo detektirati drogu. Također, procedura se radi bez službenog zapisnika, što u MUP-u nije moguće.

  • O važnosti sporazuma i cjelokupne problematike mladih i zloupotrebe opojnih sredstava, a posebice važnosti prevencije govorit će Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Željko Petković, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik od 12 sati.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori