KAportal Ministarstvo gospodarstva Karlovačkoj županiji dodijelilo još 40 milijuna za kredite poduzetnicima | Karlovački informativni web portal

Ministarstvo gospodarstva Karlovačkoj županiji dodijelilo još 40 milijuna za kredite poduzetnicima

foto: www.mingo.hr

Novih 40 milijuna kuna iz programa Kreditom do uspjeha dodijelilo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Karlovačkoj županiji.

Riječ je o dijelu od 135,8 milijuna kuna neiskorištenih sredstava iz Mjere 1 – Kreditom do konkurentnosti, predviđenu za 18 županija i Grad Zagreb. Kako su županije iskoristile 78,7 posto sredstava, nešto više od 666,2 milijuna kuna – od toga je 10 županija utrošilo gotovo sav kreditni potencijal, dok su tri su županije ispod prosjeka korištenja – stvoreni su uvjeti za preraspodjelu preostalih sredstva na šest županija koje su izrazile želju za povećanjem prvobitno utvrđenog kreditnog potencijala.

– Stoga je ministar Darko Horvat donio odluku o preraspodjeli neiskorištenih 135, 852.000 kuna Karlovačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj i Gradu Zagrebu, županijama koje su iskazale potrebu za nastavkom ovog kreditnog programa, priopćilo je Ministarstvo, napomenuvši da je Karlovačka županija od dodijeljenih 57 milijuna kuna iskoristila 99,95 posto i izrazila potrebu za dodatnim sredstvima.

  • Kredit iz ove mjere može se iskoristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata i za kupnju nove opreme ili novog dijela opreme, a iznos kredita kreće se od sto tisuća do pet milijuna kuna, s rokom otplate do 10 godina za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, odnosno, do 7 godina za kupnju nove opreme ili novog dijela opreme.

    Instrumenti osiguranja su uobičajeni instrumenti u kreditnom poslovanju banke, a moguće je dobiti i jamstvo HAMAG BICRO-a.

    KAportal.hr

  • Odgovori