KAportal Milinović pojasnio zašto je podnio ostavku: Ovo je pobuna ličkog HDZ-a protiv Ćorića, a ne Plenkovića | Karlovački informativni web portal

Milinović pojasnio zašto je podnio ostavku: Ovo je pobuna ličkog HDZ-a protiv Ćorića, a ne Plenkovića

– Ovo je pobuna ličkog HDZ-a protiv ministra Ćorića, a ne protiv Plenkovića. Lički HDZ je došao do crte iza koje više nema natrag!, kazao je na izvanrednoj konferenciji za novinare ličko-senjski župan Darko Milinović, pojašnjavajući zašto je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a. Podsjetimo, učinio je to nakon što je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a.

– Nisu Plitvice glavni problem. Moj potez nije ishitren, on je duboko promišljen i s njim je upoznat sam vrh HDZ-a, kazao je na Milinović, preciziravši da je o svemu prije 15 dana obavijestio tajnika HDZ-a i predsjednika Andreja Plenkovića.

Dodao je da ima podršku cijele županijske organizacije stranke i da su ostavke podnijeli i predsjednici HDZ-ovih zajednica: Zajednice žena Katarina Zrinski, Mladeži, Kluba utemeljitelja, Zajednice branitelja Gojko Šušak… te podsjetio da HDZ u ovoj županiji 20 godina dobiva izbore i poručio da će, ako treba, 10.000 članova bosi na Velebit, ali..

  • – Ne mogu se pomiriti s činjenicom da na čelu NP Plitvička jezera ne može biti netko tko nije s područja županije smatra. Nikome, pa ni ministru Ćoriću neću dopustiti da omalovažava ličko-senjski HDZ. Kada je u pitanju prikupljanje glasova, onda smo dobri. Kada je u pitanju mišljenje ličko-senjskog HDZ-a onda nam je jasna poruka ministra Ćorića – vi ste građani drugog reda, vi o tome ništa ne možete odlučivati i ne želim vas po tom pitanju slušati, dodao je Milinović i pozvao Tomislava Kovačevića da povuče kandidaturu.

    KAportal.hr

  • Odgovori