KAportal Svestrana osmašica Mihaela Šimunić plasirala se na čak četiri državna natjecanja, u hrvatskom jedina u državi imala 100 bodova | Karlovački informativni web portal

Svestrana osmašica Mihaela Šimunić plasirala se na čak četiri državna natjecanja, u hrvatskom jedina u državi imala 100 bodova

Brojni učenici i učenice iz Karlovačke županije postižu lijepe rezultate na školskim natjecanjima, ali malo tko se može pohvaliti takvom svestranošću kao Mihaela Šimunić, učenica 8. c razreda Osnovne škole Slave Raškaj iz Ozlja. Ona je, naime, aktualna državna prvakinja iz hrvatskog jezika, a ove godine plasirala se na čak četiri državna natjecanja!

Uz hrvatski jezik, u kojem je zaista briljirala i jedina u Hrvatskoj na županijskim natjecanjima imala maksimalnih 100 bodova, Mihaela se plasirala i na državna natjecanja u engleskom jeziku i geografiji te na državnu smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo.

Njena svestranost tu ne završava – prošle godine imala je odlične rezultate i na županijskim natjecanjima iz matematike i biologije, a nadarena je i glumica pa su je ljubitelji kazališta mogli vidjeti u predstavama Dramskog studija Zorin doma.

Pohvale, dakako, zaslužuje i njena mentorica Dušanka Galez, a kada je Mihaela u pitanju s nestrpljenjem očekujemo rezultate državnih natjecanja – neće biti nimalo čudno ako Ozalj opet dobije državnu prvakinju u barem jednom predmetu.

KAportal.hr

 

  • Odgovori