KAportal Migrant zatečen u ilegalnom prelasku granice krenuo nožem na policajca - Odbacio ga tek kad je ovaj zapucao u zrak | Karlovački informativni web portal

Migrant zatečen u ilegalnom prelasku granice krenuo nožem na policajca – Odbacio ga tek kad je ovaj zapucao u zrak

foto ilustracija

Migrant, jedan od petero sioć zatečenih u ilegalnom prelasku granice u Vagancu, krenuo je nožem na policajca, nije se zaustavio i bacio ga ni nakon dva upozorenja, nego tek kada je policajac zapucao u zrak.

Događalo se to sinoć, oko 22.45, kada su policajci, pri zaštiti i nadzoru graice, uređajem za noćno promatranje vidjeli grupu od pet osoba kako prelaze državu granicu izvan graničnog prijelaza.

– Nakon uočavanja osoba, policijski službenik za zaštitu državne granice prišao je skupini u namjeri utvrđivanja njihovog identiteta. Pri tome je jedna osoba iz skupine krenula prema njemu s nožem u ruci. Unatoč tome što je policijski službenik izdao zapovijed – na hrvatskom i engleskom jeziku – osobi da odbaci nož i zaustavi kretanje, osoba se oglušila i nastavila ustrajati u kretanju prema policijskom službeniku i dalje držeći nož u ruci. Nakon drugog upozorenja, policijski službenik ispalio je hitac u zrak iz službenog vatrenog oružja nakon čega je osoba odustala od daljnje namjere kretanja te odbacila nož, izvijestila je PU ličko-senjska.

  • Sve osobe zatečene u ilegalnom prelasku granice dovedene su u službene prostorije policije i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

    Osim s migrantima, policajci PU ličko-senjske imali su jučer posla i s krijumčarima ljudi. Završili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Srbije koji su osumnjičeni za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Jedan je vozio kombi sa 16 Pakistanaca, drugi bio prethodnica u automobilu.

    – 59-godišnjak je u ponedjeljak zatečen da u kombi vozilu srbijanske registracijske oznake prevozi 16 državljana Pakistana, koji su nezakonito prešli državnu granicu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da mu je u počinjenju kaznenog djela pomagao 31-godišnjak, koji se s ciljem uočavanja ophodnji kao prethodnica kretao u osobnom automobilu srbijanske registracijske oznake ispred kombi vozila. Oni su uhićeni, i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU ličko-senjska.

    KAportal.hr

  • Odgovori