KAportal Melita Vrbanek "krivac" što izbor za najuzorniju seosku ženu opet stiže u Karlovačku županiju - Iduće godine domaćin Ozalj | Karlovački informativni web portal

Melita Vrbanek “krivac” što izbor za najuzorniju seosku ženu opet stiže u Karlovačku županiju – Iduće godine domaćin Ozalj

foto: www.kazup.hr

Titula Najuzornija hrvatska seoska žena 2018., što ju je osvojila Melita Vrbanek iz Vivodine i druga pobjeda kandidatkinje iz Karlovačke županije – u 2016. to je bila Tamara Krklec Čvangić iz Karlovca – “krivac” je što će izbor iduće godine ponovo biti u našoj županiji, nakon Karlovca, u Ozlju.

Potvrđeno je to na današnjem prijemu u tom gradu za ovogodišnju pobjednicu koja je naglasila da ženama na selu nije lako jer istovremeno pokušavaju sačuvati tradicionalne vrijednosti i suočavati se s užurbanim životom današnjice.

– Dolaze nove informacije i mi žene na selu moramo se prilagoditi tome, snaći se, izgraditi sebe da imamo neki položaj u društvu i na kraju to sve rezultira očuvanjem života na selu, obitelji koje tamo ostaju. U Zagrebu sam dobila priliku promovirajući svoje proizvode i ono čime se moja obitelj bavi: vinarstvo i vinogradarstvo, ekološko ovčarstvo i ratarstvo, promovirati kraj iz kojeg dolazim, svoju Vivodinu, Ozalj i Karlovačku županiju, Nadam se da ću ih i dalje uspješno promovirati, kazala je Vrbanek.

  • KAportal.hr

  • Odgovori