KAportal Malo se precijenio? Karlovčanin policijskom presretaču pokušao pobjeći u Škodi Feliciji, a doznali smo i zašto... | Karlovački informativni web portal

Malo se precijenio? Karlovčanin policijskom presretaču pokušao pobjeći u Škodi Feliciji, a doznali smo i zašto…

Rijetko smion potez pokušao je učiniti 53-godišnji Karlovčanin 18. ožujka ove godine oko 16.55 sati u Novom Centru. On je, naime, Škodom Felicijom pokušao pobjeći, ni manje ni više, nego policijskom presretaču. Uspjelo mu je to nekih stotinjak metara, a onda su ga i fizički presreli, pa shvatili zašto je bježao – nikada naime, nije položio vozački ispit.

Ovih dana na Prekršajnom sudu proglašen je krivim, osudili su ga zbog bijega na 3.000 kuna globe, a za vožnju bez vozačke je dobio još 5.000 kuna.  U obrazloženju presude se navodi kako je kobnoga dana vozio Ulicom Ivana Meštrovića, a iza njega se kretalo policijsko vozilo bez policijskih oznaka. Kod raskrižja s Držićevom policajci su vozilu iza sebe signalnom pločicom “stop – policija”, koju su aktivirali na stražnjem staklu svojeg vozila, zapovijedili da stane. On se oglušio, te skrenuo u Držićevu i “Škodilaka” stisnuo do daske. Ali nije išlo. Ubrzo je uhvaćen.

Njegov su identitet utvrdili uz pomoć osobne iskaznice, a onda i činjenicu da nikada nije položio vozački ispit. U posljednje tri godine nije bio prekršajno kažnjavan, no to mu u ovom prekršajnom postupku i nije bilo od neke pomoći.

  • KAportal.hr

  • Odgovori