KAportal Mali Karlovčani i Dugorešani pretpremijerno gledali novi filmski hit, na premijeru stigli i glumci koji su dali glasove | Karlovački informativni web portal

Mali Karlovčani i Dugorešani pretpremijerno gledali novi filmski hit, na premijeru stigli i glumci koji su dali glasove

Filmska projekcija u dva grada, uz gostovanje filmske ekipe na oba mjesta – tako je platforma KINO.hr u Karlovcu i Dugoj Resi pretpremijerno predstavila publici “Nevjerojatnu priču o divovskoj kruški”, novi filmski hit za najmlađu publiku.

Priča je to o najboljim prijateljima, slonu Sebastijanu i mački Prugici, koji sretno žive u mirnom primorskom mjestu Suncogradu, sve dok omiljeni gradonačelnik netragom ne nestane. No, naši junaci preko poruke u boci doznaju da je gradonačelnik na Tajanstvenom otoku, pa kreću u opasnu avanturu s gusarima, mehaničkim morskim zmajem i znatiželjnim duhovima.

Čak troje redatelja uhvatilo se posla da dječju slikovnicu pretvore u film.

  • – Knjiga je uistinu čarobna, zabavna i otkvačena i na tom tragu smo “zakuhali” našu viziju filma. Vrijeme je za zabavu, maštanje i anarhiju! – izjavili su Amalie, Jørgen i Philip prije svjetske premijere filma u Berlinu. A. publika u Karlovcu i Dugoj Resi imala je jedinstvenu priliku pogledati ovaj danski animirani film u pretpremijernom izdanju, u tjednu uoči početka redovnog prikazivanja filma u hrvatskim kinima. S obzirom na to da je film namijenjen najmlađoj publici, važnu ulogu je odigrala odlična glumačka ekipa koja je posudila svoje glasove likovima u filmu. Dio ekipe je stigao i na dvostruku premijeru, pa su tako Fran Pocrnić i Darin Pavišić, koji su na hrvatskom jeziku oživjeli Sebastijana i Prugicu, u društvu Nikice Viličić i Gorana Vrbanića, koji su dali glasove gusarima i zločestom dogradonačelniku, pozdravili publiku u Domu OSRH Zrinski i kino dvorani POU Duga Resa.

    – Sve ovo radimo zbog publike, pa zato želimo da naše filmske projekcije budu posebni doživljaji. Nakon nekoliko uspješnih pretpremijera koje su se događale dan ili dva uoči redovnog prikazivanja filmova u domaćim kinima, “Krušku” smo u KINO.hr mrežu doveli čak cijeli tjedan ranije u dva kina istovremeno, a posebno nas veseli dolazak glumaca na obje projekcije – ističe Marko Pekić iz multimedijskog poduzeća RADAR. Već sljedećeg vikenda, u subotu 5. svibnja, KINO.hr “Nevjerojatnu priču o divovskoj kruški” predstavlja filmoljupcima u Slunju i Vojniću.

    KAportal.hr

  • Odgovori