KAportal Mali "generali" prerezali slavljeničku vrpcu i službeno otvorili prvi vrtić u Generalskom Stolu | Karlovački informativni web portal

Mali “generali” prerezali slavljeničku vrpcu i službeno otvorili prvi vrtić u Generalskom Stolu

U Generalskom Stolu bilo je danas vrlo svečano, jer je nakon dugih priprema sada i službeno otvoren dječji vrtić. Svečanosti su uz domaćina, načelnika općine Alena Halara i ravnateljicu Vrtića Anu Božić, nazočni bili dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar te brojni mještani.

Prigodni program izvela su djeca Dječjeg vrtića Duga Resa – objekt Maslačak, polaznici vrtića u Generalskom Stolu i učenici iz susjedne Osnovne škole Generalski Stol. Vrtić su simboličnim rezanjem vrpce otvorili „mali generali“, odnosno djeca svečano obučena u stiliziranu generalsku odjeću.

Mališani, njih petnaest, u vrtić su uselili prije dva tjedna kako bi se što lakše prilagodili novom razdoblju u životu. Mjesta ima za još toliko djece, stoga je načelnik općine Alen Halar zahvaljujući svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, pozvao roditelje da upišu djecu u vrtić kako bi se što više socijalizirala prije polaska u školu.

  • -Dječji vrtić u Generalskom Stolu je četvrti područni objekt Dječjeg vrtića Duga Resa i to je prvi vrtić izvan našeg grada. Objekt je nov, lijepo uređen i opremljen, a program je potpuno isti kao i u ostalim vrtićima – kazala je Ana Božić, ravnateljica dugoreškog vrtića te dodala kako je najljepše da su djeca u manjem mjestu i u ruralnom području dobila ustanovu ranog i predškolskog odgoja.

    Podsjetimo, inicijativa za osnutak Vrtića krenula je još u vrijeme bivšeg načelnika Ivana Škrtića, a podržalo ju je pokojni dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić zajedno s čelništvom dugoreškog Vrtića. U uređenju interijera zgrade, organiziranjem likovne kolonije pridonio je KUD Izvor, a nastale slike danas uljepšavaju zidove moderno uređenog Vrtića.

    KAportal.hr

  • Odgovori