KAportal Karlovački osnovci uživali u "Malom gangsteru", osim filma priređena im je i zanimljiva FROOM radionica | Karlovački informativni web portal

Karlovački osnovci uživali u “Malom gangsteru”, osim filma priređena im je i zanimljiva FROOM radionica

I karlovački klinci su, već u prvom tjednu prikazivanja, u Domu HV “Zrinski” pogledali sinkroniziranu verziju dječjeg hit-filma “Mali gangster”. Ova projekcija je održana u sklopu edukativnog programa “Volim kino!” kojeg provodi tvrtka Radar.

Katalog izabranih filmova za odgojno-obrazovne ustanove “Volim kino!” donosi izabrane filmove za djecu i mlade, a uz filmske projekcije dolaze raznoliki edukativni sadržaji.

– Kroz “Volim kino!” u proteklom periodu je već prošlo nekoliko tisuća karlovačkih osnovnoškolaca, a oni su sudjelovali i u različitim edukativnim programima koji se održavaju kao integralni dio filmske projekcije. Tako smo na projekciji “Malog gangstera” ugostili interdisciplinarnu filmsku radionicu za djecu i mlade FROOOM, rekao je Marko Pekić iz Radara.

Svaki edukativni sadržaj u programu “Volim kino!” je drugačiji – tako su mladi Karlovčani dosad slušali predavanja, ali i sudjelovali u panel-diskusiji. Ovoga puta, kroz primjere iz upravo odgledanog filma, oni su kroz smijeh i zabavu otkrivali magiju montaže filma i stvaranja emocija.

– Zanimljivo je bilo uživo izvoditi, preko 100 godina star, Kuleshov eksperiment montaže pred brojnim malim Karlovčanima. Malo smo slave možda oduzeli glumcima za sve one super odglumljene scene i prebacili to na montažera, ali sve je to dio filma o kojem, vidjelo se, djeca žele učiti. Koliko god se ja bio unaprijed pripremio, neke od današnjih ideja i maštovitosti ugodno su me iznenadile, naglasio je Vedran Senjanović iz radionice FROOOM, koji je za karlovačku publiku osmislio i zanimljive zadatke, pa su najbrži osvojili nagradne majice. A svaki razred je dobio i po nekoliko knjižica s opširnim informacijama o filmu, ali i o digitalnoj filmskoj tehnologiji, postupku sinkronizacije…

KAportal.hr

 

  • Odgovori