KAportal Mačevanje: U Karlovcu u sablji najbolji Slovenac Zajec i Talijanka Baldo, u maču pobijedio Antonio Gojak | Karlovački informativni web portal

Mačevanje: U Karlovcu u sablji najbolji Slovenac Zajec i Talijanka Baldo, u maču pobijedio Antonio Gojak

indexU organizaciji Mačevalačkog kluba Karlovac održan je 3. Kup Karlovca u mačevanju, u disciplinama mač i sablja za seniore. Ove godine turnir je privukao najbolje sabljaše i sabljašice iz cijele Hrvatske i Slovenije, pa čak i iz svjetske mačevalačke velesile Italije, dok je konkurencija u disciplini mač bila malo slabija, ali treba napomenuti da je u svakoj od kategorija bilo po 2o-tak boraca. U disciplini sablja za seniore 1. mjesto osvojio je Andrej Zajec iz MK Erazem (SLO), dok je kod seniorki 1. mjesto osvojila Zoe Marie Baldo iz MK Spada (ITA).
Najbolje plasirani borac iz karlovačkog kluba bio je Emil Kujundžić, koji je osvojio 5. mjesto u konkurenciji od 19 natjecatelja u muškoj sablji. Karlovački klub nije imao predstavnika u ženskoj sablji, no Karlovčani su se zato istaknuli u muškom maču, gdje su se u finalu seniorskog turnira susreli karlovački kadeti Antonio Gojak i Anton Mravunac. Antonio je na kraju sa osam pobjeda i bez poraza osvojio 1. mjesto, dok je Anton sa samo jednim porazom na kraju bio drugi. Turnir je prošao u odličnoj organizaciji koju su pohvalili svi gostujući borci, te su svi izrazili veliku želju za dolaskom i dogodine.
U nedjelju su, pak, najmlađi borci karlovačkog kluba nastupili na završnom kolu Lige floreta u Zagrebu, natjecanja gdje se dječaci i djevojčice do 13 godina bore u istoj konkurenciji. Nakon odrađenih i zbrojenih rezultata svih kola, karlovački klub je imao tri borca među osam najboljih, u konkurenciji od čak preko 50 natjecatelja. Tako je Lara Fabac na kraju osvojila 4. mjesto, dok su Luka Joha i Eric Kovačina na kraju zauzeli 7. i 8. mjesto.
KAŠonline
  • Odgovori