KAportal Mačevanje: Antonio Gojak treći na međunarodnom turniru u Grazu, Božić i Jajčević na "Malom floretu" | Karlovački informativni web portal

Mačevanje: Antonio Gojak treći na međunarodnom turniru u Grazu, Božić i Jajčević na “Malom floretu”

Proteklog tjedna članovi Mačevalačkog kluba Karlovac nastupili su na dva natjecanja. Prvo su najmlađi članovi nastupili na 3. kolu lige “Mali floret”, gdje su osvojena dva treća mjesta. Osvojili su ih Jakov Božić u kategoriji do 10 godina i Bruno Jajčević u kategoriji do 13 godina. U ukupnom poretku Jakov trenutno dijeli drugo mjesto u konkurenciji 12 boraca, dok je Bruno trenutno peti u konkurenciji 15 boraca. Do kraja lige ostala su još dva kola.

Hrvatski juniorski reprezentativci, članovi karlovačkog kluba, Antonio Gojak i Anton Mravunac, nastupili su, pak, na međunarodnom juniorskom (U-20) Alpe-Adria turniru u disciplini floret u austrijskom Grazu. Na turniru su nastupali predstavnici Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije i Hrvatske, a u konkurenciji od 25 boraca odličan je bio Antonio Gojak, koji je na kraju sa 9 pobjeda osvojio 3. mjesto. Dobar nastup imao je i Anton, koji je sa 6 pobjeda na kraju zauzeo 9. mjesto u konkurenciji 25 boraca. Treba napomenuti i da je dečkima ovo prva juniorska godina, te da su se na ovom turniru većinom borili sa godinu dana starijim borcima.

KAportal.hr

  • Odgovori