KAportal Luka Jandričić iz Šumarske i drvodjeljske škole najbolji stolar u Hrvatskoj, Karlo Povrženić treći tehničar-dizajner! | Karlovački informativni web portal

Luka Jandričić iz Šumarske i drvodjeljske škole najbolji stolar u Hrvatskoj, Karlo Povrženić treći tehničar-dizajner!

Stolar-1-Luka Jandricic-1a
Luka Jandričić (foto Ivan Puškarić Studio)

Ogulinska Obrtnička i tehnička škola bila je domaćin 14. Državnog natjecanja učenika za zanimanja stolar i drvodjeljski tehničar na kojem je sudjelovalo 60 učenika i njihovih 40 mentora iz 20 škola s područja čitave Hrvatske.

Nakon dvodnevnog natjecanja, u kategoriji stolara 1. mjesto osvojio je učenik Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Luka Jandričić sa 92,33 boda (mentor Marko Salopek), čak 4 boda više od drugoplasiranog Anđela Superine iz Rijeke i 3-plasiranog Matka Babića iz Zagreba. Josip Biondić iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin (mentor Damir Mihaljević) osvojio je 12. mjesto u konkurenciji 19 učenika. mediji - zajednicka

U kategoriji Drvodjeljski tehničar-dizajner najbolji je bio učenik Drvodjeljske tehničke škole Vinkovci Benjamin Hlevnjak ispred školskog kolege Ivane Grgić, a 3. mjesto osvojio je učenik Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Karlo Povrženić (mentor Robert Sajko), dok je učenik iste škole Mihael Grdić bio osmi od 9 natjecatelja.

  • Tijekom ovog državnog natjecanja u Obrtničkoj i tehničkoj školi održana je i smotra radova na kojoj je bilo izloženo 15 radova učenika.

    Izlozeni-radoviNa otvorenju natjecanja sve nazočne pozdravio je ravnatelj ogulinske Obrtničke i tehničke škole, Milan Poljak, a među gostima bili su ravnatelj ASOO Ivan Šutalo sa suradnicima, županijski pročelnik Željko Šančić, gradonačelnik Ogulina Jure Turković i drugi.

    KAportal.hr 

  • Jedan komentar

    1. Sve čestitke Šumarskoj školi kao i Luki. Ova škola je za primjer drugima a nama veliko osvježenje da i u našem gradu ima pozitivaca. Sve najbolje Vam želim.

    Odgovori